Що спричинило нову хвилю Covid-19 в Україні та чому сталася трагедія через люк у Львові. Головне за добу

2303 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Mat Napo for unsplash

Фото: Mat Napo for unsplash

Що недоговорює ЛМР. Чи не щодня львів’яни чують заяви чиновників про те, як у місті покращується ситуація із транспортом: купуються нові тролейбуси, автобуси та ремонтуються мережі. Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий також згадував про це під час громадського обговорення зростання тарифу на проїзд в міському транспорті. Tvoemisto.tv перевірило його заяви – чи відповідають вони дійсності. А якщо так, то наскільки.

Читайте також: На Львівщині запроваджують додаткові обмежувальні заходи. Перелік

Covid-19 – Львів – Україна. Через коронавірус комісія з надзвичайних ситуацій Львова продовжила посилений карантин у місті до 4 квітня. За словами міського голови Садового, нова хвиля коронавірусної епідемії триватиме орієнтовно два тижні.

Через стрімке зростання хворих на Covid-19 поблизу Лікарні швидкої допомоги, що на вул. Миколайчука, 9розгортають додаткові ліжка.  А у 8-й міській клінічній лікарні, що на вул. Навроцького, 23 планують облаштувати додаткове відділення на 40 ліжок, а також реанімаційне відділення на 30 місць.

Читайте також: Львів закупить 190 кисневих концентраторів для Сovid-госпіталів

Держкомісія з надзвичайних ситуацій запроваджує з 24 березня в Київській та Сумській областях «червоний» (найвищий) рівень епідемнебезпеки. Таким чином, зараз у «червоній» зоні місто Київ, Київська, Сумська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська та Чернівецька області.

22 березня Кабінет міністрів погодив зміни щодо порядку застосування транспортних обмежень для «червоних» зон. Тепер регіональні комісії з ТЕБ та НС у кожній області самостійно прийматимуть рішення щодо заборони чи обмеження роботи автомобільного та залізничного транспорту.

Читайте такожСтало відомо, де на Львівщині буде базуватися медичний гелікоптер

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували в Одеській (1 122), м. Київ (1050), Львівській (995), Харківській (843) та Київській (727) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 995 осіб (937 – напередодні). Разом 95 469. В Україні коронавірус виявили у 11 476 осіб (7 893 за попередню добу). Загальна кількість 1 565 732 пацієнтів.

Вакцинація. З поставками вакцин проти Covid-19 в Україну є труднощі, і вони є не тільки в Україні. За словами міністра охорони здоров’я Степанова, це відбувається тому, що потужностей фармвиробників, які виготовляють препарати, не вистачає.

Читайте також: Понад 300 медиків зголосилися допомогти у боротьбі з пандемією у Львові

Українські вчені з Інституту молекулярної біології і генетики виявили нові мутації британського штаму коронавірусу. Дослідники вважають, що саме комбінація модифікованих штамів «британця» спричинила нинішню хвилю епідемії Covid-19 і є поясненням все частіших випадків повторного інфікування людей«Можна говорити про дуже небезпечну тенденцію заміни попередніх штамів коронавірусу, які циркулювали в Україні восени-взимку і якими українці вже перехворіли, на нові, мутовані штами «британця», – підкреслює директор Інституту, академік Михайло Тукало.

Читайте такожПро «велике» і «мале» зло та незакріплений люк

Смерть дитини. У Львові загинув 11-річний хлопчик. Через наїзд на незакріплений люк на вулиці Зеленій службового автомобіля ДСНС він вилетів і поцілив у зустрічне авто. Люк пробив лобове вікно в автомобілі Acura. Від удару на місці загинув 11-річний хлопчик, який сидів на передньому сидінні авто.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, ремонтна бригада виїжджала на місце аварійного люку у суботу, 20 березня, обгородила територію, але хтось із водіїв зніс цю огорожу. Також стало відомо, що у суботу о 15.00 там сталася ДТП, туди виїжджала поліція. Також на Гарячу лінію міста повідомляли двічі про аварійну ситуацію. Садовий ухилився від відповіді, чому там не відреагували на відкритий люк посеред дороги.

Читайте також: Шість автобусів у Львові курсуватимуть за новими тимчасовими схемами

Дефіцит води. У найближчі 10 років людство може зіткнутися з глобальним дефіцитом води. Прісної води стає все менше і менше, йдеться в щорічній доповіді ЮНЕСКО (Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури). Проблеми з доступом до водних ресурсів є й в Україні. За даними Всесвітнього фонду природи WWF-Україна, стан прісноводних ресурсів в Україні прямує до статусу «дуже високий ризик».

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!