Коли у Львові послаблять карантин та як данець самотужки помив вікна потягу. Головне за добу

2389 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Vitolda Klein for unsplash

Фото: Vitolda Klein for unsplash

Садівники Львова. У 2019 році медіа-хаб «Твоє місто» започаткував проєкт «Дерева Твого міста» і закликав львів'ян долучитися до підрахунку дерев у місті. І от взимку цього року управління екології та природних ресурсів ЛМР оголосило конкурс на нову посаду – садівника для кожного із шести районів Львова.

На початку квітня, через понад 100 років після смерті останнього інспектора міських плантацій Львова Арнольда Рьорінга, у місті знову з’явились садівники. Tvoemisto.tv розповідає, хто вони, чим займатимуться і для чого потрібні Львову. Більше – тут.

Читайте також: Коли в Україні можна буде придбати вакцину проти Covid-19?

Covid-19 – Головне. Комісія з надзвичайних ситуацій продовжила посилений карантин у Львові до 19 квітня. У вівторок, 13 квітня, буде прийнято фінальне рішення стосовно роботи літніх майданчиків у Львові, промислових ринків та те, чи вийдуть на навчання 1-4 класи місцевих шкіл.

Станом на зараз у лікарнях Львова облаштували 1 616 ліжок для коронавірусних хворих, а до кінця травня планують збільшити резерв до 3 тисяч.

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги, що на вул. Миколайчука, продовжує розгортати нові ліжка для лікування пацієнтів із Covid-19, тому шукає нових працівників.

Читайте також: У Львові відновили послугу безкоштовного таксі для донорів та онкохворих

Перша поставка вакцини від Covid-19 компанії Pfizer в рамках міжнародної ініціативи з розподілу вакцин COVAX очікується 14 квітня.

Уряд змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників: відтепер від обов’язкової самоізоляції звільняються українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 72, а не 48 годин.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 864), Дніпропетровській (1 665), Львівській (1 639), Київській (1 265) та Харківській (1 194) областях.

Читайте такожШкола в Брюховичах. Стало відомо, скільки ще коштів потрібно, аби вона запрацювала

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 639 осіб (1 255 – напередодні). Разом 115 087. В Україні коронавірус виявили у 19 676 осіб (19 419 за попередню добу). Загальна кількість 1 823 674 пацієнтів.

Декларація Чауса. Керівник львівського заводу ЛОРТА  Володимир Чаус за минулий рік задекларував зарплату у понад 6 мільйонів гривень. Ці кошти – зарплата, отримана за основним місцем роботи – завод ЛОРТА. Завод у січні цього року працював в «обмеженому» режимі через нестачу фінансування.

Відсторонили митників. Через можливу причетніть до корупційних діянь та контрабанди новий в.о. Галицької митниці Колобродов підписав наказ про відкриття дисциплінарних проваджень та відсторонення від роботи 46 працівників Галицької митниці.

Читайте такожВ Україні з 1 травня запрацює річна ціна на газ. Що це змінить для споживачів

Янукович – Медведчук. Президент Зеленський досі не ввів в дію санкції проти Януковича, а також чиновників і бізнесменів часів його президентства, ініційовані Радою нацбезпеки і оборони ще 19 березня.

Київський апеляційний суд постановив стягнути з нардепа Медведчука відшкодування витрат видавництва Vivat на розгляд справи щодо заборони поширення книги «Справа Василя Стуса» у розмірі близько 140 тисяч гривень.

Війська РФ на кордоні. Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) виявила польовий табір російських військ у Воронезькій області – за 150-250 км від українського кордону. СІТ дійшла до висновку, що диспозиція російських сил «носить скоріше наступальний, ніж оборонний характер».

Читайте також: Мін'юст дозволив автоматично заарештовувати рахунки будь-яких боржників

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель зажадала в телефонній розмові з президентом Путіним, щоб РФ припинила нарощування військової потужності біля кордонів України.

США розглядають можливість відправки найближчими тижнями військових кораблів у Чорне море на знак підтримки України через нарощування сил Росії на сході нашої держави.

Горіла Академія Козловського. Загорілась одна з будівель «Академії футболу», яку зводять навколо Винниківського озера. Вогонь знищив дах на площі 800 кв. метрів. ТОВ «Академія футболу» зареєстроване у Винниках, а його засновниками є кільканадцять компаній, бенефіціарами є депутат Львівської облради від «ЄС», президент футбольного клубу «Рух» Григорій Козловський та його дружина Юлія.

Читайте також: До Львова йде довгоочікуване потепління

«Сервіс» Укрзалізниці. Данець Йоганнес Андерсен, який подорожував потягом «Укрзалізниці», вирішив самостійно очистити забруднене вікно у своєму вагоні. Спершу іноземець спробував відтерти бруд вологими серветками, а згодом купив швабру та засіб для миття вікон.  «Прибрати УЗ непросто, але це треба робити, правда?»написав про свою дорожню пригоду мандрівник.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!