За що платить хворий у Covid-лікарнях міста та як працюватиме улітку аеропорт «Львів». Головне за добу

14875 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Bermix Studio for unsplash

Фото: Bermix Studio for unsplash

Скільки коштує день у львівських лікарнях. На Львівщині за останні два тижні суттєво зросла кількість хворих на Covid-19, у лікарнях майже немає місць – щойно виписують одного пацієнта, на його місце одразу є кілька претендентів.

Tvoemisto.tv з’ясувало, скільки коштів виділяє держава на лікування в стаціонарі пацієнтів з коронавірусом та чи вистачає цих грошей, або ж хворі мусять доплачувати з власної кишені.  Більше тут.

Читайте також: Священників вакцинуватимуть від Covid-19 на другому етапі. Їх прирівняли до соцпрацівників

Covid-19 – Головне. Більшість українців, а це 77%, підтримують закриття ресторанів та кафе в межах «жорсткого карантину». Як свідчать результати опитування, проведеного групою «Рейтинг», 63% за закриття шкіл, 59% – дитсадків. Натомість 70% проти обмеження роботи міського та міжміського транспорту.

На засіданні штабу з питань боротьби з коронавірусом у Львові вирішили з наступного тижня перейти до вакцинації людей, що забезпечують життєдіяльність міста. Це освітяни, водії, контролери та працівники АТП, теплоенерго та інших стратегічних комунальних підприємств.

Читайте також: Які лікарні, центри та школи на Львівщині профінансують цього року. Перелік

МОЗ оновило протокол лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Зокрема, заборонено призначати антибіотики людям із підозрою або підтвердженим діагнозом Covid-19 та легким перебігом захворювання. Окрім цього, пацієнтам з тяжким перебігом хвороби потрібні антибіотики лише за наявності бактеріальної інфекції.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували Києві (1 605), Дніпропетровській (1 383), Харківській (1 343), Львівській (1 342) та Київській (1 133) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 342 осіб (1 639 – напередодні). Разом 116 429. В Україні коронавірус виявили у 17 463 осіб (19 676 за попередню добу). Загальна кількість 1 841 137 пацієнтів.

Уперше гелікоптером. У Львівській області вперше в Україні вертольотом доставили пацієнтку до лікарні. 78-річну жінку з діагнозом гостре порушенням мозкового кровообігу перевезли гелікоптером з міста Турка до інсультного центру Лікарні швидкої медичної допомоги за 1год 15 хв.

Читайте також: У Львові шукають донорів тромбоцитів для важкохворих дітей. Як долучитися

Медичний канабіс узаконили? Кабмін прийняв постанову, згідно з якою деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів. У постанові зазначено два препарати: «Набілон» – застосовується для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (нудоти) та «Набіксімолс» – для зняття спазмів м’язів при розсіяному склерозі. За словами голови благодійної організації «100% Життя» Дмитра Шерембея, ці препарати дуже дорогі – $2055 та $640 відповідно і вони містять лише хімічну копію канабісу. «Навіщо потрібна хімічна копія рослини, якщо ця рослина росте сама по собі, а ліки із неї вартують 20 доларів?», – заявив він.

Агресія РФ – США. Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак у своїй заяві пояснив, що РФ, використовуючи залякування та шантаж застосування військової сили, штучно загострює ситуацію для досягнення власних геостратегічних цілей.

Читайте також: Промислову зону «Сигнівка» у Львові забудують адмінбудівлями і складами

США проінформували Туреччину, що два їх військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і перебуватимуть у Чорному морі до 4 травня.

ЦВК визнала сепаратиста. Переможцем на проміжних виборах народного депутата на 50 окрузі ЦВК визнала одіозного Андрія Аксьонова, який неодноразово опинявся у сепаратистських скандалах, а навесні 2014 року за його перебування при владі в селищі на Донеччині провели незаконний референдум. Також повідомляється, що СБУ за 10 днів до виборів на окрузі повідомила ЦВК про російський паспорт Аксьонова.

«Буковиця» – аеропорт «Львів». Гірськолижний курорт «Буковиця», що поблизу Борислава, виставили на аукціон. На електронному майданчику Prozorro стартова ціна спортивно-відпочинкового комплексу становить понад 166,5 млн гривень.

Читайте такожУ садочках Львова планують відкрити додаткові групи. Перелік адрес

Директорка міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького Тетяна Романовська сподівається, що літом вдасться відновити повноцінне авіаційне сполучення і вийти на рівень 2019 року. Тож підприємство зможе повернути працівникам повну ставку і перекрити збиткові місяці початку року.

Тетяна Романовська каже, що найбільша надія – це чартерні рейси, а всі європейські рейси, які оголосили Ryanair, SkyUp, Wizz Air, наразі під питанням. Більш зрозумілішою ситуація стане у травні.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!