Коли у Львові можуть зняти обмеження та яким буде перший транспортний хаб у місті. Головне за добу

10414 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Alex Meza for unsplash

Фото: Alex Meza for unsplash

Covid-19Головне. У четвер у Львові розглянуть можливість відновлення роботи промислових ринків, літніх майданчиків та офлайн навчання у початковій школі. Як повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на комісії з надзвичайних ситуацій домовилися, що до цього будуть спостерігати за динамікою захворювання та госпіталізацій і тоді приймуть рішення.

Читайте також: У поліклініках Львова мають бути кисневі концентратори

Міністр охорони здоров’я Степанов заявив, що Україна сягнула піку третьої хвилі епідемії Covid-19, бо ситуація почала стабілізуватися. кількість госпіталізацій спадає. За його словами, минулого тижня на 2 тисячі менше осіб було госпіталізовано, ніж на позаминулому. Він наголосив, що в західних регіонах кількість хворих зменшилась завдяки обмеженням.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 457), Харківській (1 255), Львівській (963), Одеській (906) та Полтавській (900) областях.

Читайте також: Через порушення карантину у Львові закрили ще п’ять ресторанів

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 963 осіб (838 – напередодні). Разом 119 540. В Україні коронавірус виявили у 14 553 осіб (11 680 за попередню добу). Загальна кількість 1 887 338 пацієнтів.

Вакцинація. Учора вакцину CoronaVac фармацевтичного виробника Sinovac BioNTech вже доставили у Львівську область. Кількість флаконів складає 11 240 штук. Термін придатності вакцини становить 24 місяці. Перевозити та зберігати її можна за температури 2-8°C.

Бургомістра міста Галле, що у Нічеччині, Бернда Віґанда відсторонили від посади на невизначений час через те, що він достроково вакцинувався від коронавірусу.

Читайте також: Рівень антитіл після безсимптомного перебігу Covid-19 у чоловіків утричі вищий, ніж у жінок. Дослідження

Україна – США – РФ. Президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом РФ Путіним закликав його знизити напруженість на кордоні України, де Москва концентрує військові сили. Байден запропонував в найближчі місяці зустріч на вищому рівні в третій країні для обговорення всього спектру проблем.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав РФ до негайного припинення провокацій в Україні та біля її кордонів. Столтенберг окремо наголосив, що НАТО підтримує євроатлантичні прагнення України, але підкреслив, що наблизитися до НАТО Україні допоможуть реформи.

Читайте такожСтан стабільний і важкий. До Львова літаком доправили шестеро військових з Харкова

Міноборони РФ повідомило, що 4 розрахунки оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» привезли до Воронежа, від якого менше ніж 300 кілометрів від українського кордону, нібито для підготовки до параду Перемоги. А міністр оборони РФ Шойгу заявив, що перевірка військ Росії на кордоні з Україною триватиме ще 2 тижні.

Гроші на будівництво. Львівська облрада погодила Програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2021 – 2023 роки. Уперше її ухвалили як середньострокову – на три роки. Перелік об’єктів налічує 119 пунктів, з яких 70 заплановали завершити в поточному році. Загалом на реалізацію Програми капітального будівництва планують скерувати 217 млн грн.

Читайте також: В Україні розпочали щеплення від Covid-19 китайською вакциною Coronavac

ОАСК ліквідують. Президент Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний законопроєкт, яким пропонує ліквідувати скандальний Окружний адміністративний суд Києва. «Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні», – заявив він.

Транспортний хаб у Львові. Показали, яким буде перший транспортний хаб на перехресті вулиць Степана Бандери – Генерала Чупринки. Його планують облаштувати у межах реконструкції вулиці Бандери вже до кінця року. Проєкт розробив Інститут просторового розвитку на замовлення GIZ.

Читайте також: У Львові зрубали старі дерева довкола озера на Панча. Що висадять натомість

Простір мають організують так, щоб там було зручно пересідати не лише з одного виду громадського транспорту на інший, а й можна було залишити авто і скористатись велосипедом чи електросамокатом.

Скасували ДПА  Булінг. Учням дозволили вибирати, в якій формі складати підсумкові оцінювання у 2021 навчальному році. Якщо випускника задовольняють річні оцінки, він може не проходити державну підсумкову атестацію. Якщо ж ні або коли випускник планує вступати до університету, то має пройти державну підсумкову атестацію, зокрема у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте також: Укрзалізниця скасувала низку рейсів на захід України і запланувала додатковий поїзд зі Львова

У Фейсбук-групі «Наше містечко Соснівка» з’явився запис, де директорка Соснівського ліцею №2 некоректно висловлюється щодо зовнішнього вигляду учнів закладу. Згодом поліція склала на жінку адмінпротокол за булінг. Керівниця Центру гідності дитини Христина Шабат пояснює, чому тут справді ідеться про цькування і як такі випадки впливають на дітей. Більше тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!