Як у Львові змінювалась ситуація з Covid-19 та чи варто запалення легенів лікувати удома. Головне за добу

6568 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Miikka Luotio for unsplash

Фото: Miikka Luotio for unsplash

Covid-19 – Головне. Наприкінці лютого у Львові почалась вакцинація від коронавірусу вакциною Covishield (AstraZeneca). Приблизно у той же час в Україну вже потрапив новий штам SARS-CoV-2 – так званий британський.  

Tvoemisto.tv проаналізувало, як за рік від початку пандемії Covid-19 у Львові змінювалась ситуація із захворюваністю. Ми подивились на офіційну статистику виявлення нових випадків, смертей та госпіталізацій. Деталі – тут.

Читайте також: На Львівщині за рік пандемії стало ще більше безробітних

Міністерство охорони здоров’я очікує нині перші 117 тисяч доз вакцини Pfizer від коронавірусу.

Підприємці учора протестували під Львівською міськрадою. Вони вимагали відновити їхню діяльність після локдауну. За їхніми словами, бізнес не витримує третього локдауну, а підтримка від влади є недостатньою.

Нині у курортному містечку Моршин планують запустити проєкт МОЗу з колективної вакцинації від Сovid-19. Загалом у планах провакцинувати 70% населення, що дасть можливість стати безпечним місцем для туристів, які приїжджають для відновлення здоров’я. 

Українська авіакомпанія SkyUp вилучила з системи бронювання 15 маршрутів з Києва та Львова в Європу, які планувала запустити в літньому розкладі 2021 року. Це може бути пов’язано з низьким попитом на маршрути.

Читайте також: На продаж виставили Рава-Руський спиртозавод

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 609), Харківській (1 377), Львівській (1 365), Дніпропетровській (1 332) та Одеській (1 315) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 1 365 осіб (748 – напередодні). Разом 121 653. В Україні коронавірус виявили у 17 479 осіб (16 427 за попередню добу). Загальна кількість 1 921 244 пацієнтів.

Чи лікувати пневмонію дома. Визначити, чи у пацієнта справді запалення легень, може тільки лікар. Для встановлення діагнозу використовують рентгенологічне обстеження, прослуховування лікарем легень та обов’язково – лабораторні аналізи. Про те, якими бувають пневмонії, який алгоритм їх діагностики та лікування, а також про можливі наслідки неправильної терапії в експрес-інтерв’ю Tvoemisto.tv розповіла пульмонолог Центру легеневого здоров’я Надія Рудницька. Більше – тут.

Трансплантація кісткового мозку. До кінця року у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, що на вул. Дністерській, 27 планують відкрити відділення трансплантації кісткового мозку. Там уже завершують добудовувати трансплантаційні бокси та почали закупляти необхідне обладання. 

Читайте також: Розмалюй писанку. Львів'ян закликають долучитися до благодійного марафону

Україна – США – РФ – Німеччина. Командувач американських військ у Європі генерал Тод Волтерс вважає, що Україна могла б відбити напад РФ принаймні з часом. «Вони зараз у найкращій своїй позиції. І йдеться не лише про їхні війська, а й війська їхніх партнерів у регіоні», – заявив він.

РФ оголосила про закриття з наступного тижня до жовтня 2021 року частини акваторії Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та суден інших країн під приводом військових навчань.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель нині візьме участь в переговорах з президентом Володимиром Зеленським та французьким президентом Еммануелем Макроном.

Надзвичайний стан у США. Президент Джо Байден оголосив про запровадження у США загальнонаціонального надзвичайного стану у зв’язку з «надзвичайною загрозою» через зовнішню діяльність уряду РФ.

Читайте також: На Львівщині збудують нову меблеву фабрику. Фото

Адміністрація президента США запровадила нові санкції проти РФ через її дії проти суверенітету та інтересів США – втручання у вибори та кібератаки. З країни буде вислано 10 російських дипломатів, оскільки серед них є представники спецслужб РФ. Санкції також введені проти 5 фізичних та 3 юридичних осіб, через причетність до будівництва Керченського мосту та порушення прав місцевого населення окупованого РФ Криму.

Джо Байден під час брифінгу, що стосувався РФ, заявив, що «зараз час для деескалації». «Я повністю підтримую суверенітет і територіальну цілісність України і зараз настав час для деескалації, шляху уперед через дипломатичний процес. США та Україна конструктивно рухаються цим шляхом», – заявив він.

Читайте також: Питний фонтан, груші з підсвіткою і криті павільйони. Як зміниться простір на Чупринки – Бандери

Нові санкції проти контрабандистів. РНБО впровадить другу частину санкцій проти контрабандистів, а також президент Зеленський доручив розробити законопроєкт про статус олігарха в Україні. Разом з тим, поки що не оприлюднено переліку тих осіб, проти яких вони будуть введені. 

Порохотяг, що забруднює вулиці. У мережу потрапило відео, на якому видно, як прибиральна техніка біля ТРЦ Forum Lviv забруднює вулиці. Із порохотяга виробництва Kärcher урізнобіч йшов пил. В українському представництві компанії Kärcher заявили, що модель цього пилососу вже понад два роки знята з виробництва. Тож машину придбали ймовірно на ринку вживаної техніки без необхідного сервісного супроводу.

Читайте також: У Львові планують відновити історико-архітектурний заповідник

Весна перемагає! На території національного парку «Сколівські бескиди» зацвів кизил або дерен справжній. Тут ростуть 12 кущів, вони цвітуть до розпускання листків. Квіти – золотисто-жовті, зібрані в окружоподібні суцвіття.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!