Коли у Львові запрацюють школи та ринки та кого щеплюватимуть вакциною Pfizer. Головне за добу

13864 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Alan Rodriguez for unsplash

Фото: Alan Rodriguez for unsplash

Послабили карантин. У Львові на 2 тижні продовжили посилений карантин – до 4 травня. З понеділка 19 квітня за парти повертаються учні 1-4 класів. З 19 квітня непродовольчі ринки можуть відновити свою роботу за окремим протоколом. Також починають роботу літні майданчики та тераси закладів громадського харчування».

Читайте такожШмигаль пообіцяв у Львові 165 мільйонів на ремонт реанімації у Центрі легеневого здоров'я

Вакцинація – Головне. На Львівщині помер 63-річний чоловік. Як повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, учора чоловіка провакцинували в одному із тимчасових пунтів щеплення. Поки що невідомо, що могло спричинити летальний випадок.

В Україну прибули 117 000 доз вакцини проти коронавірусу «Comirnaty» виробництва Pfizer-BioNTech від ініціативи COVAX, щеплювати нею почнуть з 18 квітня із Київської області. З 19 квітня – по всій Україні. Цією вакциною в першу чергу будуть щеплювати персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників.

МОЗ внесло зміни до наказу для того, щоб залишками доз вакцини щеплювати лише тих осіб, які визначені першим та другим етапом Національного плану вакцинацій. Тепер не буде залишкових доз, якими можуть вакцинуватись, зокрема і публічні особи.

Читайте також: У Львові лікарі заново сформували шлунково-кишковий тракт маленькому Данилку

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Харківській (1 386), Дніпропетровській (1 169), місті Києві (1 112) та Одеській (1 097) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 793 осіб (1 365 – напередодні). Разом 122 446. В Україні коронавірус виявили у 14 984 осіб (17 479 за попередню добу). Загальна кількість 1 936 228 пацієнтів.

Пасаж «Міколяша» – Житло з басейном. У Львові погодили відновлення пасажу «Міколяша». Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив містобудівні умови для проєктування відновлення пасажу на вул. М. Коперника, 1. Інвестор планує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша» і пристосувати їх під магазини та офісні приміщення. Будівля матиме 3 поверхи з мансардою площею понад 820 м кв.

Читайте також: Для будівництва північної об’їзної Львова залишилося викупити 11 ділянок

У Львові на вул. Любінській, 93 планують звести комплекс багатоповерхівок. Окрім житла, офісів, на території комплексу передбачили будівництво басейну. Нині там пустка, раніше на цій території працював кінотеатр «Галичина».

Мале карпатське коло. На Львівщині оголосили тендер на капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення Т-14-24 Сколе – Славське на ділянці між Тухлею та Славським. Тут буде нове дорожнє покриття, велодоріжки, тротуари і увесь безпековий комплекс. Очікувана вартість будівництва – 377 мільйонів 268 тисяч гривень. Це ще один крок для реалізації проєкту із побудови Малого карпатського кола.

Україна – РФ. Командувач військами США в Європі генерал Тод Волтерс вважає, що ймовірність вторгнення Росії в Україну протягом наступних кількох тижнів є від «низької до середньої».

Читайте такожУ Львові посеред вулиці знову виявили аварійний люк. Фотофакт

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін зауважила, що в Україні на постійній основі перебувають 160 американських військових і за потреби, їх кількість може збільшитись.

Україна отримає конкретну, предметну військово-технічну допомогу від низки партнерів, якщо масштабні бойові дії в результаті агресії РФ поновляться. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Україна – НАТО. Президент Зеленський наполягає, що найкращим шляхом повернути мир в Україну є вступ країни до НАТО. За його словами, Збройні cили України «стримують єдину агресію у Європі», і це потрібно врахувати. «Ми розуміємо, що Україна має відповідати стандартам НАТО, й проводимо необхідні реформи. Однак не можна зводити все лише до реформ, і особливо зараз, коли явно не реформи здатні не допустити розширення російської агресії», – заявив він.

Читайте також: Мені треба тільки житло, розумієш? Історії непомітних

Пізніше, на брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Емануелем Макроном, президент Зеленський заявив, що розраховує почути на саміті НАТО про підтримку надання Плану дій щодо членства.

За підсумками переговорів в Парижі глави держав закликали Росію відвести війська від кордону з Україною.

Вшанували пам’ять Бориса Возницького. Учора Львівщина вшановувала пам’ять Героя України, академіка, лауреата Шевченківської премії, незмінного упродовж 50-ти років директора Львівської національної галереї мистецтв – Бориса Возницького.

Читайте такожКоли у Львові зазвучить джаз, або Гаряча битва на трубах

Саме завдяки йому львів’яни мають збережений храм святого Андрія, музеї першодрукаря Івана Федорова та «Русалки Дністрової», Музей Книги, збережену будівлю палацу Потоцьких, а також туристичний маршрут «Золота підкова Львівщини», що охоплює Олеський, Золочівський, Підгорецький та Свірзький замки. Загалом Борис Возницький створив 16 музейних комплексів.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!