Як Covid впливає на дітей та коли на Львівщині відновлять Палац Гредлів. Головне за добу

1214 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Keren Fedida for unsplash

Фото: Keren Fedida for unsplash

Covid-19 – Головне. На Львівщині від початку пандемії на коронавірус захворіли майже 600 дітей. Лише цього року їх було вже 112. Наслідки після хвороби можуть спіткати діток незалежно від форми, у якій вони хворіли. Фахівці звертають увагу на те, що крім фізіологічного впливу, коронавірус сприяє розвитку психологічних проблем: у дітей зникає мотивація до життя, виникає страх, депресія, безсоння. Ті, хто перехворів, часто потребують кілька тижнів або й місяців психологічної реабілітації.

Тvoemisto.tv дізналося, як у львівській лікарні ОХМАТДИТ одужати діткам допомагає психолог. Більше – тут.

Читайте також: У Дитячій лікарні у Львові вперше провели операцію за новою методикою

Україна співпрацюватиме з Єврокомісією щодо сумісності українського та європейського сертифікатів про імунітет до Covid-19. Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього, а також здала тести. Прем'єр Шмигаль зазначив, що сумісність українського і європейського сертифіката дасть можливість українцям безперешкодно подорожувати.

Українці, які планують поїздки до країн Близького Сходу, мають враховувати циркуляцію у цьому регіоні близькосхідного респіраторного синдрому (МЕRS-CoV). Зокрема, за період з 1 січня до 11 березня 2021 року Саудівська Аравія повідомила ВООЗ про 7 нових випадків зараження MERS-CoV, зокрема 3 летальні.

Читайте також: У Львові зібрали кошти на стимулятор для Давидка. Медики незабаром проведуть операцію

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Дніпропетровській (761), Харківській (622), Львівській (490), Миколаївській (461) областях та м. Київ (447).

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 490 осіб (461 – напередодні). Разом 123 397. В Україні коронавірус виявили у 6 506 осіб (10 282 за попередню добу). Загальна кількість 1 953 016 пацієнтів.

Агресія РФ. Через нарощування військ РФ вздовж кордонів України Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США рекомендує авіакомпаніям бути особливо обережними при виконанні польотів над частиною територій України і РФ.

Читайте також: Посольство США планує збудувати у Львові Аmerica Нouse

Президент Франції Макрон вважає, що міжнародне співтовариство має визначити чіткі «червоні лінії» у відносинах з Росією. За його словами, РФ повинна провести деескалацію на кордоні з Україною, Захід не погодиться з новими військовими операціями на українській території.

У травні до Чорного моря вирушать два кораблі Королівського флоту Британії. Розміщення кораблів біля узбережжя України має на меті продемонструвати солідарність з Києвом та союзниками НАТО після того, як президент Байден скасував відправку двох американських військових кораблів до Чорного моря минулого тижня.

Читайте також: Укрзалізниця призначить 11 додаткових поїздів на травневі свята

Через погіршення погодних умов військові на Сході потребують банерів, які дозволять їм облаштувати укріплення у теплі. Їх використають для вологоізоляції бліндажів і це дозволить воїнам залишатися в теплі навіть, якщо надворі злива.

Затримали посла  Чехія. ФСБ РФ затримала у Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка. Його звинуватили у нібито отриманні закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. Пізніше Москва заявила, що перебування українського консула в РФ «небажане».

У відповідь МЗС України вимагає від старшого дипломата посольства Росії в Києві залишити територію України впродовж 72 годин, починаючи із 19 квітня.

МЗС Чехії повідомило про вислання з країни 18 російських дипломатів. За інформацією МЗС країни, 18 дипломатів РФ були ідентифіковані як співробітники російських спецслужб. Є обґрунтовані підозри в причетності російських спецслужб до вибухів складів боєприпасів у Чехії в 2014 році.

Читайте також: Костел Бенекдитинок і Вежа Корнякта очікують на фінансування держави. Відео

Навальний. Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає різні варіанти покарання РФ у разі смерті у в’язниці лідера опозиції Навального. Лікарі ув’язненого російського опозиціонера заявляють про його критичний стан за результатами аналізів і просять негайно пустити їх до пацієнта.

Відновлення палацу Гредлів. У палаці Гредлів у місті Сколе, який є пам’яткою архітектури місцевого значення, планують відкрити туристично-інформаційний центр про принади Карпат. Палац за останні роки істотно зруйнувався. Наразі його планують законсервувати та почати проєктування відновлення пам’ятки і залучення інвесторів. «У майбутньому палац може стати центром як Сколівщини, так і всіх Карпат на Львівщині», – розповів заступник голови ЛОР Юрій Холод.

Читайте також: 300 зникаючих квіток. У Львові затримали жінку за продаж диких тюльпанів

У Львові висадили першу у місті алею тополь чорних Italica.Таку ж алею, але значно більшу, планують висадити на вулиці Хуторівці, де провели реконструкцію. Колись у Львові була така алея на проспекті Шевченка, але її зрізали на початку 2000-х.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!