Чи закінчилась вакцина у Львові та скільки ще місяців навчатимуться діти у школах. Головне за добу

2044 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Josué Soto for unsplash

Фото: Josué Soto for unsplash

Капличка у парку. Кілька днів тому у Фейсбуці з’явилось фото каплиці зі сендвіч-панелей у зеленій зоні між вулицями Пекарською і Левицького. Знимок коментували сотні містян. Як вдалося з'ясувати, капличку встановила громада Ікони Пресвятої Богородиці Скоропослушниці ПЦУ, що була зареєстрована 22 травня 2015 року. Тоді це була громада Православної Церкви Київського патріархату. 

Тож Tvoemisto.tv зібрало усю відому сьогодні інформацію про те, що тут відбувається. Більше тут.

Читайте також: Уряд України оприлюднив Національний план вакцинації від Covid-19

Covid-19 – Головне. Кабінет міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу в Україні до 30 червня. 

Деякі українські школи через карантин можуть продовжити навчання у червні. Таке рішення школи приймають самостійно, з огляду на організацію навчального процесу протягом року. Як заявив начальник головного управління шкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко, головна умова завершення навчання – використання 175 навчальних днів впродовж року. Однак навчальний рік в школах не повинен тривати довше 1 липня.

Через поширення Covid-19 Держдеп США вніс Україну до переліку країн, куди не варто подорожувати. Дослівно повідомлення звучить так: «Не їздіть в Україну через Covid-19».

Читайте також: У Львівському ОХМАТДИТі відкрили палати підвищеного комфорту. Фото

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1 673), Харківській (1 333), Запорізькій (995), Дніпропетровській (976) та Київській (887) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 804 осіб (492 – напередодні). Разом 125 170. В Україні коронавірус виявили у 16 235 осіб (12 162 за попередню добу). Загальна кількість 1 990 353 пацієнтів.

Закінчилась вакцина? Доцент кафедри програмування Львівського національного університету ім. І. Франка Святослав Літинський на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що через закінчення вакцини від коронавірусної інфекції, процес щеплення викладачів їхнього вишу відклали. Як пояснила у коментарі Тvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини, директорка Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко, станом на сьогодні, з числа освітян вакцинують лише тих, хто залучені до процедури проведення ЗНО. Вчителі шкіл чи викладачі ВНЗ чекатимуть приїзду наступних партій вакцини.

Читайте також: Львівські школи запрошують до челенджу зі здорового харчування

Ресторатори у Львові. У Львові запрацювали літні майданчики, однак, незважаючи на те, що їм працювати дозволила міська комісія з ТЕБ та НС, підприємці скаржаться, що до них приходили з поліції з перевірками.

Під львівською Ратушею розпочали монтувати дерев’яні ятки, в яких зазвичай щороку на Великдень чи Різдво продають сувеніри та галицькі смаколики. Як повідомили Tvoemisto.tv у пресслужбі міської ради, усі ятки є елементом літнього майданчика, який знаходиться поруч. Тож окремого дозволу вони не потребують. Пізніше на офіційному сайті Львівської міськради з’явилась інформація, що виявляється традиційного Великоднього ярмарку у місті цьогоріч не буде через карантинні обмеження.

Читайте також: Які приміщення у центрі Львова міськрада хоче продати через аукціон. Порядок денний сесії

Демонтаж Монумента слави. У Львові почали новий етап демонтажу монумента бойової слави радянських збройних сил. Наразі розбирають барельєфи, що розміщені у внутрішній частині монумента, потім демонтують плиту під ними. Після цього оголосять конкурс на створення нового пам’ятного комплексу.

Агресія РФ. Аналітики Міжнародної кризової групи вважають, що повномасштабне вторгнення російських військ на територію України малоймовірне, але констатують, що РФ демонструє змішані сигнали щодо своїх намірів.

Президент Зеленський підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без мобілізації в особливий період.

Читайте також: У Львові планують продати приміщення Лабораторного центру поруч із хостелом

Винищувачі НАТО з баз в Естонії, Литві та Польщі були підняті для відстеження і перехоплення російських винищувачів, бомбардувальників і літаків-розвідників над Балтійським морем.

Крематорій у Львові. Про будівництво у Львові крематорію говорять вже не перший рік. У місті навіть провели опитування, яке показало, що львів’яни схвально сприйняли цю ідею. Та депутатська комісія планування бюджету відмовилась виділяти гроші для проєкту. Її член Руслан Кошулинський зазначив, що більшість львів’ян є християнами, тож кремація тіла є для них неприйнятною.

Викладачка Школи біоетики Українського католицького університету Марія Ярема – про те, що говорять про кремацію Католицька і Православна Церква.

Читайте також: В Україні створили платформу для історій про корупцію в системі освіти

Розцвіли ефемероїди. Львів’ян запрошують подивитися на масове цвітіння ефемероїдів у Яворівському національному природному парку, що біля Львова. У лісах парку можна побачити анемону дібровну з жовтецевою, ряст порожнистий з зубницею залозистою, медунку темну з рівноплідником рутвицелистим, первоцвіт високий з пшінкою весняною.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!