Чого бракує Львівському парку культури і відпочинку та як завершать навчальний рік у місті. Головне

1372 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kate Hliznitsova for unsplash

Фото: Kate Hliznitsova for unsplash

Covid-19 – Головне. Найменшу пацієнтку з Covid-19 виписали з реанімації новонароджених у львівському ОХМАТДИТі. Дівчинка ще ослаблена через перенесений коронавірус і бактерійний сепсис, але її стан покращився.

У місті Моршин Львівської області вакцинували від коронавірусу 61% населення в рамках пілотного проєкту із одночасного щеплення.

Читайте також: Львівські лікарі врятували жінку, видаливши їй 13-тикілограмову кістому

З 15 травня українцям, які летять з України до Туреччини, не потрібно пред’являти результати ПЛР-тестування.

Польща не відмовляється від свого зобов’язання поставити в Україну 1,2 млн доз вакцини AstraZeneca попри те, що ЄС поки що вирішив не продовжувати контракт на постачання вакцини цього виробника.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (681), Харківській (665), Дніпропетровській (487), Черкаській (449) та Донецькій (445) областях.

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 350 осіб (259 – напередодні). Разом 132 655. В Україні коронавірус виявили у 7 562 осіб (6 813 за попередню добу). Загальна кількість 2 143 448 пацієнтів.

Читайте також: В Україні розробляють три вакцини від Covid-19. На якому вони етапі

Агресія РФ. У місії США при ОБСЄ наголосили, що Росія, попри заяви про відведення військ від українських кордонів, продовжує перекидати важке озброєння в окупований Крим.

Європейський Союз вважає, що РФ намагається поступово поглинути частини Східної України, і розглядає способи підтримки Києва.

Домашній арешт Медведчука. Печерський районний суд Києва ухвалив рішення відправити під цілодобовий домашній арешт кума Путіна голову політради ОПЗЖ Медведчука. Таким чином суд не задовольнив клопотання прокурорів. Останні просили тримання під вартою із заставою у 300 мільйонів гривень. Термін домашнього арешту триватиме до 9 липня 2021 року.

Читайте такожЯк оплатити за воду, не виходячи з дому. Детальна інструкція

Медведчук повідомив, що його соратник Тарас Козак перебуває на лікуванні у Білорусі.

«Лінійок» у школах не буде – Булінг у Соснівці. Цього року навчання у школах Львова завершиться по-різномуОдні школи на літні канікули підуть 28 травня, деякі – 4 червня. Проте, є й такі школи, де навчання для учнів триватиме до середини місяця – 10 та 14 червня. Як заявила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, коли завершувати навчальний рік кожен освітній навчальний заклад визначає самостійно. За її словами, традиційних «лінійок» у школах не буде.

Сокальський районний суд визнав директорку Соснівської школи Наталію Щербань, яка принижувала учнів за їх одяг та вигляд, винною у булінгу і оштрафував її на 1 360 гривень.

Читайте також: У Винниківському госпіталі відновили роботу низка відділень

Проспект Святого Івана Павла ІІ – Зрізані дерева. На честь 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ у Львові може з’явитися проспект Святого Івана Павла ІІ. З такою ініціативою до мерії звернулося духовенство.

Вздовж дороги загальнодержавного значення М-06 Київ-Чоп на 557 км у селі Солонка виявили самовільну зрізку 143 дерев. Суму збитків, завданих державі, оцінили у 231 тис. 514 грн.

Львівські гори. Більшість людей їде до Львова за архітектурою і атмосферою, а краєзнавець та історик Андрій Пілінкевич спробував подати Львів як місто в горах. Через Львівські гори він пройшов понад 17 км і піднявся на 5 вершин міста. Зокрема це – Кортумова гора (379 м), Гора Лева (388 м), Жупан (390 м), Високий Замок (413 м) та Чотові (Чортові) скелі (414 м).

Читайте також: Де у Львові облаштують експериментальні газони і для чого це потрібно

Сезон атракціонів. На вихідні у Львові розпочався сезон атракціонів у Львівському парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького. Це одне з улюблених місць для прогулянок у львів’ян, якому цьогоріч виповнюється вже 70 років. У 2014 році тут з’явився новий директор, який презентував програму розвитку парку. Tvoemisto.tv дізналось, чи вдається йому змінювати колись радянський парк на сучасний міський простір та як на це впливають стосунки з міською владою. Більше – тут.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!