Чи буде вакцинація на «Арені-Львів» цими вихідними та за скільки продали колонію на Хуторівці. Головне

1946 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Andreea Piratedea for unsplash

Фото: Andreea Piratedea for unsplash

Ексклюзив «Твого міста». Державний концерн «Укроборонпром», до якого входять підприємства різних галузей оборонної промисловості зі всієї України, невдовзі перестане існувати. Його хочуть розділити на 6 підхолдингів, кожен з яких буде відповідати за окрему галузь. Tvoemisto.tv розпитало у теперішнього Генерального директора концерну Юрія Гусєва, що буде із львівськими підприємствами, на яких виробляють оборонну продукцію для всієї країни. Більше – тут.

Читайте також: У Львові викрили групу злочинців, які продавали фальшиві ПЛР-тести

Covid-19 – Головне. У вихідні 5-6 червня центри вакцинації працюватимуть у п’яти містах України. Зокрема, отримати щеплення можна буде у Києві, Львові, Одесі, Тернополі та Полтаві. Як пояснили в Міністерстві охорони здоров'я, при цьому вакцинуватися можуть й ті люди, які прийдуть до центрів без попереднього запрошення. Однак попередньо потрібно записались до листа очікування вакцинації від Covid-19 у додатку чи на сайті «Дія» або через контакт-центр МОЗу. 

В Україну прибули ще 705 600 доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca від глобальної ініціативи COVAX. Цю партію хочуть використати для вакцинації другою дозою тих, хто отримав перше щеплення вакцинами CoviShield/AstraZeneca і AstraZeneca-SKBio.

А на Львівщину прибула чергова партія вакцини «Coronavac», в кількості 38 800 доз.

Читайте також: У Львові виселили туберкульозну поліклініку медуніверситету. У чому причина

Для перетину кордону Хорватії українцям відтепер потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону. Раніше була вимога у 48 годин.

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (566), Запорізькій (230), Дніпропетровській (156), Київській (145) та Рівненській (105) областях. 

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 81 особи (154 – напередодні). Разом 136 321. В Україні коронавірус виявили у 2 266 осіб (2 581 за попередню добу). Загальна кількість 2 211 683 пацієнтів.

Читайте також: На підтримку Вікторії з атрофією м’язів у Львові влаштовують благодійний фестиваль

В’язниця за брехню у декларації. Президент Зеленський обіцяє ветувати ініційований ним же закон №4651 про позбавлення волі за брехню посадовців у майнових деклараціях, яку восени скасував Конституційний суд. Оскільки там немає «пропорційного та справедливого покарання за порушення, пов’язані із декларуванням». Зокрема, до законопроєкту потрапили правки, які дозволяють не декларувати майно членів родини та ускладнюють процедуру притягнення до відповідальності. Правки були ініційовані «Слугами народу» – Фрісом та Ковальовим.

Смерть хлопчика. 45-річна класна керівничка 12-річного хлопця, який учора, 2 червня, загинув на водоспаді у Кам’янці, після серцевого нападу досі перебуває у реанімації у Сколівській центральній районній лікарні. Її стан середньої важкості.

Читайте також: Хто у Львові відповідає за шкільні екскурсії для дітей. Пояснення освітян

Нині хлопчика поховають. Прощання та чин похорону відбудеться у Храмі Благовіщення на вулиці Пасічній, а поховають школяра на Голосківському кладовищі.

Продали колонію у Львові. Фонд державного майна продав у приватну власність за 377,5 млн гривень колонію №48, що у Львові. В аукціоні взяли участь сім учасників, вартість лоту зросла із 132 млн до понад 377 мільйонів грн. Переможцем стала львівська компанія ТОВ «Девелопмент Інжиніринг сервіс». За даними аналітичної системи YouСontrol, її власником є львів’янин Тарас Зубик.

Читайте також: Укрпошта побудує у Львові автоматизований сортувальний центр Hub Lviv

Будівництво без дозволів. У Львові у торговому центрі «Антей», що на Джерельній 28в, почали ремонтні роботи без паспорту будівництва. Власником торгового центру «Антей» є ТЗоВ «Джерельна». За даними YouControl, ТзОВ належить Юлії Козловській (Думанській), яка є дружиною депутата Львівської облради Григорія Козловського.

Курятина з сальмонеллою у Львові. У курятині, яку експортували до Львова з Польщі, виявили сальмонелу. Як уточнив у коментарі Tvoemisto.tv головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії управління Держпродспоживслужби у Львові Тарас Бурий, у ТОВ «Фішзахід», що на вул. Городоцькій привезли 6,5 тонн курятини. Зараз на підприємстві залишилося 940 кг м’яса, яке вирішили утилізувати.

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт після зсуву на дорозі Боберка – Бориня

Раллі у «Сколівських бескидах». Національний природній парк «Сколівські бескиди» просить заборонити заїзд «ХІХ Раллі Галіція» по території заказника. Чемпіонат з автоперегонів запланований з 4 по 6 червня. У департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА у коментарі Тvoemisto.tv повідомили, що за дозволом на проведення цього заходу до них ніхто не звертався.

Цього літа придатними для купання біля Львова є три водойми, однак фахівці ще проводять там обстеження й проби води. Зокрема, йдеться про став №1 у Брюховичах на вул. Личаківській, біля готельного комплексу «Колиба», став №3 у Брюховичах на вул. Курортна, 2А та озеро бази відпочинку «Альбатрос» у с. Воля-Гомулецька.

Читайте також: На вулиці Щурата у Львові з’явиться новий сквер

Також у Львові оприлюднили карту з локаціями де, можна провести пікнік з вогнищем і без, також відпочити біля водойм і озер. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!