Скільки львів'ян щепили на вихідних та на що перетворюють вежі на Цитаделі. Головне за добу

1627 0
Усе, на що Ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Євгенія Височина for unsplash

Фото: Євгенія Височина for unsplash

Боролися до останньої секунди. В Амстердамі відбувся перший матч збірної України, яка 13 червня зустрілася зі збірною Нідерландів. У результаті зустрічі українська збірна поступилася суперникам з рахунком 2:3. «Хочу подякувати команді за ту реакцію, яку вона продемонструвала за рахунку 0:2. Хлопці знайшли в собі сили пресингувати», – заявив головний тренер збірної України Андрій Шевченко.

Читайте також: Стали відомі всі переможці національної кінопремії Золота Дзиґа 2021. Перелік

Covid-19 – Головне. Цими вихідними у Центрах вакцинації на Львівщині провакцинували понад 4 тисячі людей. Протягом суботи та неділі працювала 21 мобільна бригада у восьми центрах: три у Львові та 5 в районах області.

Якщо ситуація із захворюваністю на Covid-19 в Україні не погіршиться, то з 1 липня українці, зможуть в’їжджати до Німеччини без ПЛР-тестів на Covid-19, довідок про вакцинацію та без самоізоляції.

Читайте також: Як виявити причини сезонної алергії та відрізнити її від Covid-19. Пояснення

Найбільше нових випадків Covid-19 за останню добу зареєстрували у Києві (89), Запорізькій (44), Миколаївській (42), Київській (30) та Тернопільській (27) областях.

На Львівщині коронавірусну інфекцію зафіксували у 16 осіб (47 – напередодні). Разом 136 968. В Україні коронавірус виявили у 420 осіб (857 за попередню добу). Загальна кількість 2 223 978 пацієнтів.

Читайте також: ЛКП «Львівавтодор» має визначити, що робити із старим шляхопроводом на Науковій

Цитадель на Калічій горі – Костел Всіх Святих у Годовиці. Це комплекс оборонних будівель австрійського періоду за часів німецької окупації були концабором.

Одну з будівель у 2007 році переоблаштували у 5-зірковий готель «Цитадель Інн», у якому навіть не вказують на події, які відбувалися тут за часів німецької окупації. В іншій будівлі, квадратній вежі, власник розпочав роботи, не отримавши містобудівні умови та обмеження.

Читайте також: Кінець суворого режиму. Або Як у Львові будуватимуть свою «кремнієву долину»

Суд скасував припис Мінкульту про зупинення будівництва на вул. Антоновича, 31 – вул. Грюнвальдській, 11а у Львові компанії «Дальта». Там, у межах історичного ареалу планують звести житлові багатоповерхівки і готель.

У центрі Львова, на вулиці митрополита Ангеловича, що поблизу головного корпусу Львівської Політехніки, частину фасаду давнього будинку перефарбували у яскраво-жовтий колір.

Читайте також: У Львові з аукціону продадуть 8 ділянок на Левандівці

Дисертація Киви  Плівки Медведчука. Міністр освіти Шкарлет заявив, що в питанні дисертації нардепа від ОПЗЖ Киви «жодного заперечення до Міносвіти не надійшло». Натомість журналіст Данило Мокрик у Facebook написав, що це брехня. «Ми з юристами BIHUS.Info скерували до МОНу заяву, в якій вказали на всі основні порушення в дисертації. З Міністерства отримали відповідь, що відомості будуть враховані».

Журналісти Bihus.Info опублікували 35 годин «прослуховування» голови політради ОПЗЖ Медведчука. За їх словами, ці записи робили українські спецслужби: «Доводити це вже немає особливого сенсу, бо СБУ, Офіс генерального прокурора і НАБУ це вже сказали».

Читайте також: У Львові приземлився військовий літак ВПС Канади

Україна – США – РФ. Виділена США Україні допомога в розмірі 150 мільйонів доларів буде включати протиартилерійські радари, засоби радіоелектронної боротьби і технології боротьби з дронами.

Президент РФ Путін заявив, що його опоненти, яких було вбито, загинули «з вини різних людей». Він також назвав колишнього президента Трампа «яскравою особистістю».

Читайте також: Дім для всіх. Як живуть мешканці спільноти взаємодопомоги «Оселя»

Лідери держав «Групи семи» у підсумковому комюніке триденного саміту, що пройшов у Британії, закликали РФ діяти відповідно до її міжнародних зобов’язань, вивести російські війська і техніку, розміщені на східному кордоні України і на Кримському півострові.

Відновлення костелу Всіх Святих у Годовиці.  Пам’ятку національного значення XVI звели у 1751-1758 роках. Цьогоріч для святині планують доопрацювати проєктно-кошторисну документацію, що є першим кроком до відновлення.

Читайте такожУ Львові почали набір на першу стипендію Шептицького. Як взяти участь

А у музеї Пінзеля, до огляду виставили давній п’ятиярусний іконостас із Жовківщини. Його реставрували три роки. Також львів’ян запрошують на літні концерти у Митрополичих садах в межах проєкту «Україна 30». Вони розкривають всю різномастість форм та жанрів музичної душі України. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!