Названо кількість хворих, після якої українців знову «закриють» та Медведчук проти Стуса. Головне за минулу добу

2235 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Gabriela Gutierrez for unsplash

Фото: Gabriela Gutierrez for unsplash

Covid-19 – Головне. Президент Зеленський заявив, що критичною для медсистеми ситуація стане, коли буде від 9,5 тис. щоденних заражень. Тоді в Україні введуть жорсткий карантин.

Читайте також: Диригент швидкої допомоги. У пам’ять про лікаря і любителя джазу Ігоря Орлова

За словами заступниці міністра охорони здоров’я Микичак, в Україні потрібно провести ротацію медпрацівників.  Будуть залучати та мобілізувати всіх тих медиків, які дотепер не надавали допомогу хворим на коронавірус.

У Львівському обласному лабораторному центрі спалах коронавірусу – 12 працівників на самоізоляції. За словами директора лабцентру Павліва, жоден із них не є лаборантами, які працюють із збудниками.

У лікарнях Львова планують збільшити на 300-400 резерв ліжкомісць та кисневих концентраторів. Як розповіла Тvoemisto.tv заступниця міського голови Галина Слічна, йдеться про перепрофілювання відділень, і доставлення ліжок у діючих стаціонарних медзакладах. Про жодні тимчасові мобільні госпіталі у приміщеннях стадіонів чи спортивних залів не йдеться.

Читайте також: Що робити, якщо вам не прийшло запрошення на вибори, та як знайти себе в Держреєстрі виборців

В Івано-Франківській області від пневмонії через Covid-19 помер хлопчик 8 років, якого доставили в лікарню у важкому стані. Він був вихованцем Печеніжинської школи-інтернату, помер у Коломийській лікарні.

Виконком Чернівецької міськради вирішив відновити роботу дитячих садочків, які закрилися 19 жовтня через потрапляння міста до «червоної зони» карантину.

В «Укрзалізниці» заявили, що виступають за максимальне збереження пасажирського руху в умовах карантину – зупинка призведе до «вкрай негативних наслідків» для економіки.

Госпіталь для пацієнтів, хворих на Covid-19, відкриють на національному стадіоні у Варшаві.

Читайте також: «Укрзалізниця» зупинила продаж квитків у Тернополі, Франківську та Хмельницькому

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 259 особи (305 – напередодні). Разом 25 103. Одужало – 9 466 (+ 36), померло – 794 (+ 10).

За добу лабцентри зробили 853 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику немає.

В Україні Covid-19 виявлено у 4 766 осіб (5 231 за попередню добу). Загальна кількість 303 638 пацієнтів. Одужало – 126 489 (+ 1 112), померло – 5 673 особи (+ 66).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 30 848 (+ 385), Харківська – 29 113 (+ 595), Львівська – 25 103 (+ 259) та Одеська області – 19 079 (+ 350).

Читайте також: У Львові планують облаштувати квазі-кільце на перетині вулиць Городоцької та Сяйво

Медведчук знову проти Стуса. Дарницький райсуд Києва зобов’язав автора книги «Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані та видавництво «Віват» видалити з твору інформацію про голову політради «ОПЗЖ» Медведчука та заборонити розповсюдження друкованого тиражу.

«Це абсурдний процес, який повертає нас в далеке минуле. Бо в нормальній країні свобода висловлювання є фундаментальною, а політики – підконтрольні суспільству», – заявив Tvoemisto.tv Вахтанг Кіпіані.

Суд не просто прийняв невірне рішення, він проігнорував загальноприйняті принципи, які слід застосовувати у таких справах, прокоментував хід справи адвокат, старший викладач Школи права УКУ Іван Городиський.

Кіпіані та видавництво оскаржать рішення суду. Книгу розкупили впродовж години. Наразі вже розповсюджено 19 900 книжок, друкують додатковий тираж.

Читайте також: Через двох дівчат екстрено зупинили поїзд «Львів – Київ»

Гроші з України – Економіка Єврозони – Іран. Голова Податкової служби Любченко заявив, що за три роки «бізнес шанованих людей» вивів з України 22,4 млрд доларів.

Голова Європейського центрального банку Крістін Лагард вважає, що нові обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, можуть призвести до скорочення економіки Єврозони не на 5%, а на 8-12%.

Іран готовий забезпечити однаковий розмір компенсації родичам всіх жертв збитого літака компанії «Міжнародні авіалінії України» незалежно від їхнього громадянства.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!