На Львівщині очікують спалах «ковіду» та чи підуть діти до школи після канікул. Головне за минулу добу

28008 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Izzy Park for unsplash

Фото: Izzy Park for unsplash

Covid-19 – Головне. За розрахунками РНБО, у найближчі тижні можливе суттєве зростання захворюваності на Covid-19 у Львівській області. Прем’єр Шмигаляь вважає, що потрібно уже ухвалювати рішення про перепрофілювання лікарень.

Читайте також: Гість російських ЗМІ, який живе у США. Хто показав президенту ймовірну українську вакцину від Covid-19

Кабінет міністр з 26 жовтня планує проводити засідання виключно онлайн.

Учні 1-4 класів повернуться до школи після осінніх канікул. Формат навчання 5-11 класів залежатиме від епідемічної ситуації. «Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде «червона» зона, залишиться на дистанційному. На жаль», – заявив очільник МОН Шкарлет.

Коронавірусних хворих на Львівщині почала приймати ще й Пустомитівська центральна райлікарня.

У Чехії вводяться жорсткі карантинні обмеження. Магазини роздрібної торгівлі та галузі послуг будуть закриті з 6:00 четверга. У торгових центрах залишаться відкритими лише продуктові магазини, аптеки. В країні за добу захворіли 11 984, з них понад 1 500 – у Празі.

Читайте також: У Львові новонародженій провели унікальну операцію мозку

Влада кількох міст Польщі, в тому числі Варшави, оголосила про скасування масових свят на Новий рік через пандемію коронавірусу.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 312 особи (289 – напередодні). Разом 25 704. Одужало – 10 067 9 671 (+ 396), померло – 731 (+ 14).

За добу лабцентри зробили 1 602 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 643 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у рекордних 6 719 осіб (5 469 за попередню добу). Загальна кількість 315 826 пацієнтів. Одужало – 132 219 (+ 2 686), померло – 5 927 особи (+ 141).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 31 869 (+ 559), Харківська – 30 272 (+ 713), Львівська – 25 704 (+ 312) та Одеська області – 19 957 (+ 614).

Читайте також: «Гнила пасивність» українського вчительства. Про скасування ЗНО з української літератури та критичне мислення

Хамство Портнова. Дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності адвоката, ексзаступника глави адміністрації Януковича Портнова за хамство і погрози в соцмережах.

«Слуги народу» – Військовий парад. Священнику УГКЦ Севастіяну Дмитруху висловили застереження через підтримку «Слуг народу». Отець вибачився.

Президент Зеленський підписав указ про організацію заходів із нагоди 30-ї річниці Незалежності України. На Хрещатику та майдані Незалежності проведуть військовий парад.

Читайте також: 58% українців знають, за кого голосувати на виборах, а кожен третій очікує фальсифікацій. Опитування

Вибори 25 жовтня. На виборчих дільницях члени виборчкомів мають опитувати виборців щодо їхнього стану здоров’я, перед входом мають стояти дезінфектори, у приміщеннях слід дотримуватися дистанції та збиратися не більше трьох осіб біля столу, де видають бюлетені.

Виборцям на самоізоляції рекомендують здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього повинні не пізніше 20 години 23 жовтня подати заяву з доданою довідкою медустанови про стан їх здоров’я.

ЦВК попереджає, що процес підрахунку голосів після дня голосування буде тривалим.

Вілорусь. За 26 років правління в Білорусі Лукашенко не менше 13 разів заявляв, що «не тримається за владу посинілими руками» і «наївся» президентства.

Читайте також: Український блогер зібрав 100 тисяч підписників у Tiktok, розповідаючи про українську мову

Маск на Марсі. Власник SpaceX Ілон Маск заявив про будівництво на Марсі міста, яке повністю буде незалежним від планети Земля. Наразі розробляються різні проєкти осель.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!