Три стадії Covid-19 та «рейтинг» симптомів хвороби. Головне за минулу добу

10401 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kate Trifo for unsplash

Фото: Kate Trifo for unsplash

Covid-19 – Головне. У Центрі легеневого здоров’я зайняті всі 170 ліжок для хворих з ковідними пневмоніями у чотирьох пульмонологічних відділеннях та в реанімації. Щодня із лікарні виписують 20-25 пацієнтів, стільки ж приймають. Більше не можуть, тому що кожен пацієнт потребує якісного кисню у достатній кількості.

Читайте такожСкільки може коштувати українська ймовірна вакцина від коронавірусу

Умовно можна виділити три головні стадії розвитку Covid-19. Як заявила Ольга Голубовська, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Медуніверситету імені Богомольця, перший етап – це перший тиждень захворювання, коли хворі почуваються майже здоровими. «У 80% людей захворювання і закінчується для хворого на цій стадії», – каже вона. Другий етап: з другого тижня відбувається ураження органів і систем. Такі хворі перебувають у стаціонарі. Третій – постковідний синдром, його зараз лише вивчають.

ВООЗ зробила своєрідний рейтинг симптомів Covid-19:

  • лихоманка зустрічається у 88% хворих;
  • сухий кашель – у 67%;
  • слабкість – у 38%;
  • ускладнене дихання – у 18%;
  • біль у горлі – у 13%;
  • головний біль – у 13%;
  • біль у м’язах, відчуття холоду, нудота і блювота – 5-10%.

«Втрата відчуття смаку і запаху є специфічними симптомами, які майже відразу вказують на Covid-19, оскільки ці симптоми не характерні для інших інфекційних хвороб», – додав головний санітарний лікар України Ляшко.

Читайте також: У МОЗ розробили програму здорового харчування дітей у школах. Що вона передбачає

Президент Зеленський заявив, що попри 6-7 тисяч хворих на коронавірус щодня, суворого карантину в Україні запроваджувати не планують. Він також анонсував виробництво української вакцини від коронавірусу, при цьому назвав її не такою як інші.

У Римі та всьому Лаціо, столичному регіоні Італії, запроваджують комендантську годину. А у Польщі вперше зареєстрували понад 12 тис. нових випадків коронавірусу.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 318 особи (312 – напередодні). Разом 26 024. Одужало – 10 240 (+ 173), померло – 740 (+ 9).

Читайте також: Львівський протезний завод на межі закриття. Працівники 7 місяців без зарплати

За добу лабцентри зробили 2 126 ПЛР-тестів. Залишок у холодильнику 722 проби.

В Україні Covid-19 виявлено у знову рекордних 7 053 осіб (6 719 за попередню добу). Загальна кількість 322 879 пацієнтів. Одужало – 134 898 (+ 2 679), померло – 6 043 особи (+ 116).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 32 500 (+ 631), Харківська – 30 899 (+ 627), Львівська – 26 024 (+ 318) та Одеська області – 20 557 (+ 600).

Читайте також: Що сказав Папа про одностатеві шлюби? Пояснення із врахуванням контексту

Гості Медведчука. Журналісти «Схем» зафіксували гостей, які приїхали на святкування весілля пасинка кума Путіна Медведчука. Серед них – близькі соратники брати Суркіси, Тарас Козак, ексрегіонал Продивус, «сірий кардинал Києва» Столар, нардеп від «Слуги народу» Холодов. Також виїжджало авто ексдержсекретаря МЗС Заяця.

Окрім того, журналісти побачили ексміністра юстиції Криму Коровченка у супроводі Молчанової – довіреної особи Тимошенко на президентських виборах 2019 року.

Парки Львова – Сміття. Міндовкілля вперше в країні погодило зміну меж території парку – дозволили розширити пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення Снопківський з 35,6 гектарів до 47 га.

Читайте також: У Львові запрацював новий фонтан на площі перед Оперним театром. Фото дня

ЄБРР затвердив переможця міжнародного тендеру на будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки відходів у Львові. Генпідрядником став консорціум компаній WTT Netherlands BV – Axis Industries UAB (Нідерланди, Литва). До кінця цього року він має приступити до реалізації проєкту, тривалість – 24 місяці.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!