Коли у Львові пройде другий тур виборів та посилюють штрафи за відсутність масок. Головне за минулу добу

2454 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Miikka Luotio for unsplash

Фото: Miikka Luotio for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністр Степанов звернувся до нардепів, аби ті підтримали і проголосували за законопроєкт щодо посилення адмінвідповідальності за перебування в громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. Штрафи становитимуть від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 гривень.

Читайте також: З листопада дорожчає газ для українців. Що буде із цінами на тепло

За 9 місяців цього року бюджет Львова через поширення Covid-19 та карантин недоотримав 754,5 млн грн. До кінця року ця цифра може сягнути 1 млрд грн, про це Тvoemisto.tv повідомила радниця міського голови Львова Вікторія Довжик.

З 2-го листопада поїзди № 6053 Сокаль – Львів, № 6056 Львів – Сокаль, № 6307 Ковель – Ізов – Червоноград, № 6302 Червоноград – Ізов – Ковель відновлюють посадку та висадку пасажирів у місті «червоної зони»на станції Сокаль.

Натомість буде закрито продаж квитків із станцій: Берегове, Волосянка-Закарпатська, Великий Березний, Кострино, Перечин, Ставне, Ужгород, Пологи, Сарата, Кулевча, Славута-1, Шепетівка.

Відійшов у вічність завідувач радіологічної лабораторії ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Ігор Колянчиков.

Читайте також: Помер голова Мурованської ОТГ Зіновій Петрух

31 жовтня у Словаччині на коронавірус перевірили понад 2,5 мільйони громадян, що становить більшу частину населення країни. Місця, де можна здати аналіз, почали працювати о 7 ранку і зачинились о 22:00. Як зазначається, у 25 850 виявили коронавірус. 

Вчені Массачусеттського технологічного інституту (MIT) розробили модель штучного інтелекту, здатну виявляти безсимптомних хворих на Covid-19 за допомогою телефонних записів їхнього кашлю.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 922 хворих (407 за попередню). Разом 30 236. Одужали – 11 837 особи (+ 338 за дві доби), померло – 876 (+ 29).

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 16 711 осіб (7 959 за попередню). Загальна кількість 395 440 пацієнтів. Одужало – 161 441 (6 415 за дві доби), померло – 7 306 особи (+265).

Читайте також: У Львові відтворили історичні події Листопадового зриву 1918 року. Фоторепортаж

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 38 238 осіб (плюс 1 470 за дві доби), Харківська – 37 180 (+ 1 505), Львівська – 30 236 (+ 874) та Одеська області – 24 994 (+ 878 за дві доби).

Скандальний КСУ.  Конституційний Суд України планує в закритому режимі розглянути 3 листопада справу щодо конституційності закону про мову. Закон про державну мову із правками Верховна Рада в другому читанні ухвалила 25 квітня 2019 року. Нардепи від «Опозиційного блоку» одразу ж зареєстрували постанову про скасування цього документу, але парламент у травні відхилив її.

Ідею оновлення складу Конституційного Суду України підтримав Європарламент і цю пропозицію також узгодили з послами країн Великої сімки.

Рішення КСУ щодо антикорупційного законодавства є публічним проявом змови частини старих еліт і олігархів проти президента і проти країни, написав у своїй статті для Financial Times президент Зеленський.

Читайте також: У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відкриють оновлені фрески

Другий тур у Львові. Львівська міська ТВК 1 листопада, оголосила результати виборів голови Львівської ОТГ і призначила другий тур виборів на 22 листопада. За остаточними результатами, за чинного міського голову Андрія Садового проголосували 40,09% виборців (91 131 голос), а за нардепа від «Європейської солідарності» Олега Синютку – 31,1% (70 682 голосів). Відповідно, розрив між кандидатами склав 8,99%.

Пожежа у старовинній церкві. У Щирці 1 листопада горіла церква Різдва Богородиці. Церква споруджена на найвищій точці Щирця, так званій церковній горі. Після чисельних татарських набігів, пожеж та руйнацій церкву відбудували тільки у 1662 р., а свій теперішній вигляд вона отримала у 1892 р. 

Е-Візи для іноземців. Візи З 1 листопада українські електронні візи оформлюватимуть за новою процедурою. Тепер заявник зможе вибрати бажану процедуру оформлення е-Візи у звичайному або терміновому порядку. Термінове оформлення займатиме лише 1 робочий день, а звичайна процедура розгляду становитиме 3 робочі дні.

Читайте також: Вихідні для душі. Мандрівка у Жовкву, Зіболки та на розмову до василіян

Білорусь не здається. У Мінську в неділю проходила чергова масова акція протесту, влада стягнула броньовані всюдиходи з кулеметами. Всього 1 листопада загони самопроголошеного президента Лукашенка затримали на вулицях понад 300 білорусів, серед них член основного складу Координаційної ради Денис Готто.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!