Як пройшов «локдаун на вихідні» у Львові та в країні. Головне за 15 листопада

2234 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

«Карантин вихідного дня». Прем’єр Шмигаль нині скликає нараду з мерами з приводу карантину вихідного дня. 

Читайте також: Садовий та Синютка змагаються за Львів. Інтерв’ю з обома кандидатами

Вказівки Кабміну, зокрема і постанову про карантин вихідного дня, мають виконувати у Львові, тому що існує ієрархія законодавчих актів. Разом із тим підприємці мають прекрасні позиції для захисту у судах при накладенні на них штрафу. «Як можна підприємця притягати до відповідальності, якщо один нормотворець каже, що не можна, а другий дозволяє. За таких обставин судам важко буде притягнути підприємців до відповідальності», – пояснив львівський адвокат Олег Мицик.

За першу добу дії «локдауну на вихідні» поліцейські розпочали 9 кримінальних проваджень та склали 990 адміністративних протоколів за порушення карантинних обмежень. Найбільше порушень зафіксовано у Львівській області – 390, у Дніпропетровській – 209, у Черкаській – 128, у місті Києві – 121, у Київській – 84 та у Тернопільській – 74.

Читайте також: Чи дотримуються львів’яни карантину вихідного дня. Фоторепортаж

Водночас на «Гарячу лінію Львова» за консультаціями надійшло 700 звернень від підприємців«До нас приходила поліція і заборонила роботу. Чи складали протоколи, не знаю, але другий і третій поверхи ми закрили для відвідувачів. А їх сьогодні було багато – усі столики були зайняті», – розповіла Tvoemisto.tv працівниця одного з закладів.

У суботу у Львові поліцейські заблокували роботу найбільших ринків. Зокрема, йшлося щонайменше про чотири ринки: «Шувар», «Краківський», «Галицьке перехрестя», «Південний», а також торговий центр на Сихові «Іскра». Поліцейські не перекривали входів до ринків, однак стежили за торговцями, аби ті не працювали.

На вихідних у Києві було припинено роботу магазину «Епіцентр», також діяльність здійснювали ТРК «Gulliver» та магазин «Фокстрот».

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 894 хворих (333 за попередню). Разом 36 894. Одужали – 24 393 особи (+ 665 за дві доби), померло – 1 057 (+ 22).

Читайте також: Ізраїль, Індія та Пакистан. Де ще у світі вводили карантин вихідного дня і чи спрацював він

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 23 205 осіб (10 681 за попередню). Загальна кількість 535 857 пацієнтів. Одужало – 241 444 (7 595 за дві доби), померло – 9 603 особи (+286).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 50 620 осіб (плюс 1 974 за дві доби), Харківська – 47 599 (+ 1 462), Львівська – 36 894 (+ 894) та Одеська області – 32 782 (+ 1 450 за дві доби).

Covid-19 – Головне. Уряд ухвалив рішення про те, аби виділити додаткові 895 млн грн на забезпечення киснем ліжкового фонду в лікарнях. 57,9 млн гривень вже скерували і на Львівщину. Їх отримають лікарні, які приймають хворих із коронавірусом, наразі їх є 22.

Читайте також: «Сімейні» фірми розіграли тендер на ремонт алеї у центрі Львова за 4 млн грн

Біль у горлі, кашель, температура можуть бути симптомами Covid-19, але ці ж симптоми спостерігаються при грипі, звичайній застуді та сезонній алергії. Розпізнати, на що захворів пацієнт можна за тим, у якій послідовності у нього проявилися симптоми, такі висновки опублікували науковці Університету Південної Кароліни.

Польща – Австрія – Греція – Китай. У Польщі вперше за час епідемії за добу зареєстрували смерті 548 пацієнтів з коронавірусом, при цьому, 119 з них не мали хронічних проблем зі здоров’ям.

Уряд Австрії оголосив про повернення до більш жорстких обмежень, включаючи закриття шкіл і другорядних магазинів, щоб стримати другу хвилю коронавірусу.

Читайте також: «Бунтарки» на вулкані. Як готується до сходження перша українська жіноча експедиція

Греція на два тижні закриває дитсадки і переводить школи на дистанційне навчання у зв’язку з епідемією.

У місті Цзінань на сході Китаю муніципальна комісія з охорони здоров’я виявила коронавірус на яловичині, шкурах та на упаковці для м’ясних продуктів, імпортованих з Бразилії, Нової Зеландії та Болівії.

Білорусь - Молдова. У Мінську в неділю силовики жорстоко розігнали акцію протесту на «Площі змін» та вулицях міста. Протести також відбулися і в інших містах країни. Загальна кількість затриманих – 1 100 осіб, в тому числі 23 журналістів.

Колишня прем’єрка Молдови та лідерка партії «Дія та солідарність» Майя Санду виграла вибори президента. Опрацьовано 99,07% протоколів, згідно з якими, Санду набирає 57% підтримки, а її опонент, чинний президент Молдови Додон – 43%.

Читайте також: Місця щасливих людей. Підбірка віртуальних мандрівок Львівщиною

Вибори у США. Президент США Трамп вперше визнав перемогу на виборах обраного президента Джо Байдена, але продовжує наполягати, що вибори були сфальсифіковані.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!