Львів «порожніє» і примара надзвичайного стану. Головне за ніч і минулу добу

4334 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Підозри у Львові та коронавірус в Україні. До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували ще двох чоловіків із підозрою на коронавірус. Зокрема, чоловік 1983 року народження з Дрогобича, який був у Польщі. А також 17-річний хлопець з Радехівського району. Загалом на Львівщині є 26 підозр на коронавірус.

Львів «порожніє» (на фото нижче площа Ринок – 16 година дня). Зупинився навіть годинник на Ратуші. З учора перекрито приміське, міжобласне сполучення. Поки що курсує міський транспорт (вимога не більше 10 осіб не залежно від виду автобуса) та працюють ринки. Однак введено стан готовності до надзвичайного стану. Очевидно, що його можуть запустити, як тільки у місті будуть підтверджені випадки COVID-19.

А поки що влада області та у Львівській інфекційній лікарні заликають мешканців міста допомогти у боротьбі з коронавірусом. Без сумніву, цей заклик почують – бізнес Львова уже виділив кошти на обладнання та розхідні матеріали. Проте хотілося б зрозуміти, де ті мільйони, які мають надійти в регіони і про які постійного говорить і прем'єр Шмигаль, і президент Зеленський. 

Фото Віктора Біщука

А в Україні підтвердили 16 випадків (плюс двоє) зараження коронавірусом. Зокрема, 10 випадків COVID-19 підтвердили у Чернівецькій області, один у Житомирській, два у Київській, один у Донецькій та ще два у Києві. Двоє жінок із Житомирської та Чернівецької областей померли від ускладнень. Серед тих, хто захворів у Києві нардеп Сергій Шахов. Учора обговорювали не стільки його хворобу, а те, чи «кнопкодавили» замість нього на «коронавірусній» сесії Ради 17 березня.

Допомога Китаю. «Батьківщина» коронавірусу – Китай, який щойно очухався від страхітливої хвороби, готовий надати Україні екстренну гуманітарну допомогу. До слова, уперше за добу в Китаї  не виявлено жодного нового випадку захворювання на COVID-19. Найбільше «вогнище» зараження зараз – Європа. Для прикладу, в Італії зафіксовано 475 смертей за добу. 

Що з гривнею?  Національний банк ще на 21 копійку послабив офіційний курс гривні щодо долара, він становить – 27,26 (попередній курс був 27,05). Курс гривні щодо євро практично не змінився – зараз 29,79, проти – 29,72 на 18 березня. Нацбанк учора для підтримки гривні продав на міжбанківському валютному ринку 200 млн доларів. Загалом, з початку кризи на це пішло уже понад 1 млрд доларів.

Львів. Україна. Наші дні... Ініціаторка проєкту «Пісні війни» Галина Гузьо у себе на сторінці у Фейсбук розмістила відео чоловіка в «поліетиленовому пакеті». Навряд чи такий винахід захистив його від коронавірусу, але настрій багатьом львів’янам і не тільки точно підняв. Насолоджуйтеся!

Проте краще вже так, ніж панікувати. Хоч інколи здається, що погані новини про коронавірус накривають з головою, це точно не кінець світу (у всіх сенсах). Бережіть рідних і близьких, любіть людей і буде Вам щастя. Незаважаючи ні на що, гарного дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!