Як у Львові обговорювали здорожчання проїзду та коли у нас запровадять локдаун. Головне за добу

4135 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ruslan Bogdanov for unsplash

Фото: Ruslan Bogdanov for unsplash

Обговорення через Zoom. Міські перевізники: і приватні, і комунальні, учергове заговорили про необхідність підняття тарифу на проїзд у Львові. Це стосується маршруток, тролейбусів та трамваїв. Як і годиться, міська рада покликала львів’ян на обговорення питання. Уперше це відбулося через Zoom. У сесійну залу прийшли тільки чиновники, депутати і журналісти. Усі решта були онлайн

Читайте такожУ Львові готуються провести першу трансплантацію печінки дитині. Чому це важливо

Tvoemisto.tv розповідає, як минули слухання і що це означає для гаманців львів’ян. Більше  тут.

Covid-19 – Головне. Львівщина наближається до червоної зони епіднебезпеки, за якої в області запровадять локдаун, але, як заявив міністр Максим Степанов, цього можна уникнути, якщо місцева влада введе додаткові обмежувальні заходи, щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції.

Івано-Франківська область лідирує серед українських регіонів по кількості пацієнтів, що перебувають у стаціонарах, завантаженість лікарень і ліжок із киснем – понад 84%.

Читайте такожГоловним медиком Львова стала Леся Кобецька

З 00:00 13 березня закривають роботу ТК «Буковель», таке рішення ухвалила обласна комісія ТЕБ і НС. У Поляницькій громаді правоохоронці розгорнуть карантинні блокпости. Наразі в області діють таких 14.

Влада Вінницької міської тергромади посилює карантинні обмеження до «червоного» рівня через стрімке поширення інфікувань коронавірусом.

Вакцинація. Термін придатності пів мільйона індійських вакцин проти коронавірусу, які Україна отримала 23 лютого, закінчується 23 червня 2021 року. Наразі середній темп вакцинації в Україні складає близько 2400 щеплень на добу, отже до 23 червня Україна встигне використати лише половину завезених вакцин.

Читайте також: У Львові вiдкрили нaйбiльший логістичний центр на Західній Україні

Україна має отримати другу партію вакцини Covishield проти коронавірусної інфекції, йдеться про півтори мільйона доз, до кінця березня, однак терміни можуть зміститися.

Залишкові дози вакцини CoviShield проти Covid-19 можуть отримати публічні особи та громадські діячі, зокрема й священники. Міністерство охорони здоров’я надало релігійним діячам можливість вакцинуватися вже тепер. Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав уже погодився на вакцинацію. Підтримує вакцинацію і предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

Найбільше нових випадків за останню добу зареєстрували у Києві (1049), Житомирській (971), Вінницькій (933), Київській (913), Львівській (879) та Харківській (837) областях..

Читайте також: У МОЗ запевняють, що всі охочі українці зможуть отримати щеплення від Covid-19 до кінця року

На Львівщині Covid-19 зафіксували у 879 осіб (704 – напередодні). Разом 85 917. В Україні коронавірус виявили у 13 276 осіб (12 946 за попередню добу). Загальна кількість 1 438 468 пацієнтів.

Немає вакцини. У львівських пологових уже другий місяць відсутня вакцина БЦЖ для профілактики туберкульозу. Причина проста – у діючої вакцини закінчився термін придатності, а нової партії ще не привезли в Україну.

Судді КС і їх друзі-помічники. Судді Конституційного суду поза конкурсом призначили своїми помічниками та консультантами дружин та родичів своїх колег. Зокрема, у судді Литвинова з грудня 2018-го року помічницею працює Юлія Касмініна. Це – донька чинного судді КСУ Олександра Касмініна. У самого судді Касмініна помічницею працює Ольга Шаптала – невістка ексголови Конституційного суду України Наталії Шаптали. У судді Кривенка помічницею працює Тамара Федоренко – дружина колишнього судді КС Гультая.

Читайте також: У Львові вiдкрили нaйбiльший логістичний центр на Західній Україні

Маєтки Ахметова. У грудні 2020 року родина Ахметова придбала віллу в передмісті Женеви, Швейцарія, за 60 мільйонів франків або 2 мільярди гривень для сина олігарха – 32-річного Даміра Ахметова. 

Харківські угоди. Перший заступник секретаря РНБО Демченко брав участь у підготовці Харківських угод, за якими Україна продовжила строк перебування російського флоту в Криму. З 26 лютого 2010 року по 5 березня 2014 року він був заступником та першим заступником міністра закордонних справ. Напередодні в РНБО анонсували перевірку обставин підготовки та ратифікації цих домовленостей.

Читайте також: Під час будівництва ЖК у Львові виявили залишки забудови XIX століття

На Митній не торгуватимуть. У Львові у переході на площі Митній упродовж двох місяців демонтують усі торговельні павільйони. Таке рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету. ЛМР через суд розірвала договір з орендарем у 2019 році. Місто планує реконструювати перехід, а потім облаштувати тут мистецький простір.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!