Головну ялинку країни виготовили у Львові

2599 0
У Києві вперше встановили штучну головну ялинку. Замість зірки її верхівку увінчає 58-кілограмовий капелюх.

Головну ялинку країни, яку уже встановили на Софійській площі у Києві, виготовили у Львові. Вона штучна, заввишки понад 30 метрів. Коштувала понад 2 мільйони гривень, про це пише УНН.

Ялинку на Софійській площі в Києві повністю прикрасять до неділі, 13 грудня. Саму площу завершать прикрашати 15-16 грудня. Замість зірки верхівку ялинки увінчає 58-кілограмовий капелюх.

«Попередня вартість ялинки близько 2,7 млн гривень. Її висота понад 30 метрів плюс 3 метри капелюх. Його виготовляли в Одесі, ялинку у Львові та іграшки в Білій Церкві», – розповів засновник проекту Folk Ukraine, організатор новорічних і різдвяних свят на Софійській і Контрактовій площах Ігор Добруцький.

Читайте також: Різдвяний ярмарок у Львові відкриють 14 грудня. Які особливості

Він додав, що на ялинці буде 1500 іграшок і 15 кілометрів гірлянди.

Нагадаємо, головну ялинку Львова, мають привезти із села Опаки Дрогобицького району, встановлювати планують цього тижня, 13 грудня. Вона матиме 18 метрів заввишки і вартуватиме 6 тисяч гривень. Відкрити ялинку урочисто планують 18 грудня. 

Додамо, у міській раді Львова цього року також розглядали варіант купівлі штучної ялинки для міста. Користуватись такою ялинкою можна до 10 років. Вона легко монтується, вогнетривка, коштуватиме приблизно 1,5 мільйона гривень.

Фото: Tsn.ua

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!