«Гоніть тих рабів та окупантів». Зеленський звернувся до жителів українських міст

767 0
Президент України також відреагував на спробу силового розгону мирного мітингу окупантами у Херсоні.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні назвав російських загарбників рабами, наголосив, що вдячний кожному українцю, який чинить спротив військам РФ та додав, що кожного окупанта чекає чорна смуга. Окремо президент звернувся до херсонців, яких сьогодні, 21 березня, російські окупанти розігнали. Під час мирного мітингу у Херсоні вони застосовували зброю проти мешканців, є поранені.

«Хочу окремо звернутися до українських міст та хоробрих жителів цих міст. До вільного півдня України, де сонце світить тільки бажаним гостям, а не випадковим «туристам» на танках. До Бердянська, Каховки, Енергодара, до Мелітополя і, звісно, Херсона. До Херсона, де сьогодні ми побачили, як у вільних людей стріляють раби. Раби пропаганди, яка підміняє їхню свідомість. Раби, які звикли пакувати в автозаки всіх. Навіть бабусю з чистим білим плакатом. І навіть дівчину з аркушем А4, на якому написано лише одне слово – «мир», – зазначив Володимир Зеленський.

Читайте також: У Херсоні ворог розганяє проукраїнський мітинг. Є поранені

За його словами, як тільки буде змога прорватися в Херсон, на кожного окупанта, який стріляв у мирних херсонців за синьо-жовтий колір, чекає чорна смуга.

«Раби, яких прислала Росія, ніколи не бачили стільки вільних людей на площах, на вулицях. Ніколи не бачили тисяч людей, які не мають страху перед ним, перед рабами зі зброєю в руках. Раби сприймають волю як дикість, як небезпеку. У них переляк. Переляк, який пропагандисти вміють перекувати на ненависть. А далі – постріли в мирних вільних людей. Херсоне, тримайся! Ми не забудемо ніколи ці кадри. Кадри з вашого міста. На вашій площі й вулицях ми були всі з вами разом. 40 мільйонів українців нашої держави. Мільйони й мільйони українців у світі. Ми всі бачили, як ви стоїте. Які ви. Ми всі відчули, як ви хочете повернути свободу. На землі, де, споглядаючи Чумацький Шлях, чумаки ходили по сіль, ворогам буде несолодко. І щойно ми зможемо до вас пробитися, зможемо до вас прорватися, на кожного окупанта, який стріляв у мирних херсонців просто за синьо-жовтий колір, чекає чорна смуга», – каже президент.

Президент уточнив, що «чорна смуга» буде в окупантів у Бердянську, буде Мелітополі й Каховці. Всюди, де окупанти захоплюють наших людей.

Читайте також: «Кожен позов, кожне невиконане росією рішення, є ще одним доказом для нас всіх» 

Також Володимир Зеленський звернувся до всіх українців в інших областях та закордоном.

«Звертаюся до всіх у нашій державі та до тих, хто за кордоном. У містах і в селах. На свободі й тимчасово під окупацією. У Криму, у Донецьку, в Луганську. Де так само повинні боротися за свободу і не чекати. Звертаюся до всіх українців. Всюди, де ми є. Робіть усе для захисту нашої держави. Для порятунку нашого народу. Боріться. Воюйте й допомагайте. Гоніть цих рабів! Гоніть окупантів! Щоб Україна жила. І ми всі – разом з нею», – додав Зеленський.

Нагадаємо, що Херсон зараз перебуває у тимчасовій окупації російськими військовими. Мешканці міста неодноразово виходили на мітинги на площу Свободи перед кінотеатром «Україна». Попри залякування з боку ворога, херсонці розтягнули державний прапор України, скандують «Херсон – це Україна», «Слава Україні! Героям слава!», «Україна понад усе!», «Додому». Сьогодні, 21 березня, у Херсоні, на площі Свободи, окупанти закидали світлошумовими гранатами проукраїнських мітингувальників та відкрили вогонь в повітря.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!