Графіки відключень світла на Львівщині та ліміт споживання сьогодні

11539 0
У вихідні споживання електроенергії традиційно менше, однак при будь-якому перевищенні ліміту енергетики змушені будуть застосовувати графік погодинних відключень.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Сьогодні, 14 січня, у Львові та області НЕК «Укренерго» встановило ліміт споживання на рівні 571 мегават. Ліміт формується та застосовується у випадку, коли споживання є більшим, ніж можливості виробляти та доставляти електроенергію.
 
 
Сьогодні ця ситуація пов’язана з наслідками обстрілів росіянами електростанцій та підстанцій, що через пошкодження не можуть працювати у режимі, який був до війни. Ліміт для кожної області визначає НЕК «Укренерго», зважаючи на загальну ситуацію в енергосистемі України.
 

Хто визначає ліміти?

Ліміт для кожної області визначає НЕК «Укренерго», зважаючи на загальну ситуацію в енергосистемі України.

Який ліміт для Львівської області?

Ліміт на 14 січня для Львівщини покриває 60% від загального споживання – 571 мегават (МВт), тоді як потреби споживачів Львова та області становлять орієнтовно 960 МВт. Також потрібно врахувати, що близько 220 МВт потужності споживання становить критична інфраструктура, яку не вимикають.

Що роблять енергетики, аби дотримуватись лімітів?

Для цього обленерго (зокрема «Львівобленерго») впроваджують графіки погодинних відключень.

На Львівщині споживачі у графіку поділені на три групи, кожна з яких почергово вимикається. Доба у графіку поділяється на такі зони: зелений колір – електроенергія подається, помаранчевий колір – відключення, білий колір – можливе відключення за необхідності.

Графіки погодинних відключень, які застосовують при будь-якому перевищенні ліміту:

Що роблять енергетики, аби дотримуватись лімітів та що буде, якщо ліміту не дотримуватися, читайте тут.

Софія Шавранська
______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!