Грецію відкрили для туристів. Які умови

3386 0
Україна входить до списку країн із високим ризиком зараження, тому по прильоту необхідно буде здавати тест і проходити карантин.
Фото: Аstravel.com

Фото: Аstravel.com

Греція з понеділка, 15 червня, відкрила основні аеропорти в Афінах і Салоніках для громадян ЄС і громадян третіх країн, щоб відновити туризм після тримісячного карантину. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Ekathimerini.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Пасажири, що прибувають з країн, які Агентство з безпеки польотів (EASA) вважає небезпечними через коронавірус, повинні будуть здати тест.

Відвідувачів із негативним результатом відправлять на карантин на 7 днів. Тоді як відвідувачі з позитивним тестом на коронавірус повинні будуть пройти 14 днів контрольованого карантину. Пасажирів, які прибувають з країн із низьким рівнем ризику, перевірятимуть частково.

Україна входить до списку країн із високим ризиком зараження, тому по прильоту необхідно буде здавати тест і проходити карантин.

Також не можна буде прилетіти в Грецію, а потім відправитися в іншу європейську країну.

Очікується, що з 1 липня міжнародні рейси будуть виконувати в усі аеропорти Греції, і мандрівники будуть проходити після прибуття тільки вибіркові перевірки. 

Читайте також: Єгипет із 1 липня почне приймати міжнародні рейси з туристами

Нагадаємо, що кордони ЄС для українців поки що залишаються закритими. Із 15 червня Кабінет міністрів дозволив відкрити пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд самих іноземців.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!