Гроші на доплати працівникам львівської «швидкої» закінчились. Чи страйкуватимуть медики

4515 1
У Львівській облраді заперечують, що у вересні доплат не буде.
фото: www.lvivpost.net

фото: www.lvivpost.net

У вересні працівники Львівського обласного Центру екстреної медицини та медицини катастроф доплат, за які боролись навесні, вже не отримають, тому що гроші на них закінчились. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів завідувач Львівської станції швидкої допомоги Ярема Качмар.

«Адміністрація нашого закладу близько двох тижнів тому скерувала листи з проханням знову виділити гроші на доплати до ЛОР і до ЛОДА. Депутати мають розглянути це на сесії. Наразі відповіді немає. Минулого разу ми отримали 30 млн, як на мене, це має бути приблизно така ж сума», – каже Ярема Качмар.

Читайте також: На які виклики приїжджає швидка та куди ще можна звернутись за допомогою. Відео

Він додає, що насправді медики «швидкої» отримали з обласного бюджету на доплати не 30 млн грн, а менше, адже з цієї суми ще вирахували податки.

Лікар невідкладних станів та керівник організації незалежної профспілки працівників швидкої допомоги Степан Железняк у коментарі Tvoemisto.tv також говорить, що за вересень доплат вже не буде.

«Гроші мали іти на доплати виїзним бригадам, а виписували премії всім, буквально всім, включно з адміністрацією. Ми просили з нашого розрахунку 90 млн грн, а дали тільки 30. Їх вже немає», – говорить лікар.

На питання про те, чи буде страйк і пікети, як це було навесні, Степан Железняк відповідає, що зараз це не на часі, і незалежна профспілка діятиме в інший спосіб – за допомогою адвокатів домагатиметься виплати належних грошей.

Читайте також: Ми стали крутіші за приватників. Як змінилася поліклініка на Сихові. Репортаж

«Зараз ми подали запит до облради і до нашої адміністрації, там є 7 пунктів. Зокрема, про інтенсивність праці, адже штат повністю неукомплектований, а роздутий штучно. Там є механізми, коли деякі люди, які не працюють, бо нема на чому, мають по пів ставки. Також там ідеться про премії, про доплати. Коли отримаємо відповіді, проаналізуємо разом з адвокатами, то будемо це вирішувати в правовому полі, щоб люди отримували гідну зарплату», – каже Степан Железняк.

За його словами, пікетувати ЛОР чи ЛОДА немає сенсу, адже незабаром «швидка» матиме фінансові стосунки напряму із НСЗУ.

Читайте також: «Обріжте мені нігті». Що заважає розвиватись швидкій допомозі Львова

Голова бюджетної комісії ЛОР Олег Домчак розповів у коментарі Tvoemisto.tv, що під час останнього засідання комісії вирішено розглянути питання про доплати медикам наприкінці жовтня.

«За результатами 9 місяців буде перевиконання обласного бюджету і тоді ми будемо розглядати питання не тільки доплат працівникам «швидкої», але й дефіцит бюджету на зарплатний фонд щодо інших установ. Це буде орієнтовно в кінці жовтня, буде сесія ЛОР», – каже Олег Домчак.

Він додає, що в департаменті фінансів ЛОДА запевнили, що до того часу кошти на доплати працівникам швидкої допомоги є, тож можна почекати. Окрім того, говорить Олег Домчак, із листами про доплати ніхто з адміністрації Центру екстреної меддопомоги не звертався.

Втім, Степан Железняк сказав Tvoemisto.tv, що на дошці оголошень для лікарів ШМД є копія звернення адміністрації Центру до обласної влади про необхідність виділення коштів на доплати медикам

Олег Домчак також розповів, що на Львівщині дефіцит зарплатного фонду в медичній галузі становить 50-60 млн грн, і область проситиме ці гроші у якості субвенції із державного бюджету. Цим питанням має займатись зараз депутатська група ВРУ «Львівщина». Якщо ж субвенції не буде, шукатимуть гроші в обласному бюджеті.

Олександра Бодняк


Читайте також:
5 Жовтня, 2019 06:38
Костянтин Бажаю гідних зарплат працівникам екстреної мед.допомоги!
Вільній профспілці бажаю успіхів та досягнень у справі захисту прав мед.персоналу, водіїв та інших працівників.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!