(Не) добрі дороги. На Львівщині викрили недобросовісного підрядника

2221 0
Роботи підрядник не виконав у повному обсязі, втім у документи вніс неправдиві відомості, що й дозволило отримати кошти, виділені на ремонт.

На Львівщині правоохоронці викрили підрядника, який отримав 2 мільйони гривень за ремонт доріг у Великому Любіні та Бартатові, якого насправді не виконав. Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Читайте також: Цього року на Львівщині почнуть будувати частину дороги єдності

«Встановлено, що в період 2018-2019 років ТзОВ, як генпідрядник, мало провести капітальний ремонт доріг у смт.Великий Любінь та у с. Бартатів (Городоцький район). Роботи були виконані не в повному обсязі та з порушенням норм чинного законодавства, проте керівник господарського товариства вніс неправдиві відомості у акти приймання виконаних будівельних робіт, що і дозволило отримати кошти, виділені на ремонт», – повідомляють у прокуратурі.

Керівника фірми підозрюють у заволодінні коштами місцевих бюджетів на суму майже 2 млн грн., кажуть правоохоронці. Йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 (підроблення офіційних документів), ч. 4 та 5 ст. 191 (привласнення чужого майна у особливо великих розмірах) ККУ.

У його домівці проводять обшуки також правоохоронці виявляють інших причетних до шахрайства осіб.

Вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Якщо провину підприємця доведуть, йому загрожує позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Кабмін виділить кошти на модернізацію і реконструкцію трьох пунктів пропуску на Львівщині

Поки триває розслідування назву компанії підрядника не називають. За даними сайту публічних закупівель Prozorro, у 2018-2019 роках угоди про ремонт доріг у Великому Любіні та Бартатові укладали з ТзОВ «Добрі Дороги». Згідно з даними аналітичної системи YouControl, керівником цієї фірми є Орест Половинко, а власниками – Марія Брезіцька та Роман Брезіцький, через ТОВ «Консалт Девелоп». Ймовірно йдеться про Романа Брезіцького, який є братом екскандидата на посаду голови Львівської ОТГ Назарія Брезіцького.


Фото Прокуратури Львівської області


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!