Через поширення Covid-19 Грузія на три тижні зупинить міський транспорт

1428 0
Також буде обмежено роботу дитячих та розважальних центрів.
Фото: Всі тури

Фото: Всі тури

Через поширення коронавірусу з 14 серпня до 4 вересня влада Грузії ухвалила рішення зупинити роботу муніципального транспорту, повідомляє «Ехо Кавказа».

Обмеження не торкнеться міжміському транспорту.

За словами голови оперативного штабу міжвідомчої координаційної ради у боротьбі з Covid-19 Георгія Гібрадзе, під забороною також проведення масових заходів – концертів, фестивалів і спортивних турнірів (за винятком міжнародних змагань).

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон у 2021

Призупинять роботу й дитячі розважальні центри. Ще одне обмеження торкнеться роботи ресторанів і кав'ярень – вони будуть відкриті лише до 23:00 год. (на даний час до 24:00 год.).

Державним відомствам і приватним компаніям уряд рекомендує максимально перевести своїх співробітників на дистанційний режим роботи.

Крім того, у Грузії з вересня можуть запровадити нові обмеження на відвідування об'єктів харчування, спасалонів, фітнес-центрів та інших подібних установ. Зокрема, відвідувати ресторани й фітнес-центри без обмежень зможуть лише вакциновані громадяни. Решті доведеться пред'явити негативний результат ПЛР-тесту, зробленого протягом останніх 72 годин, або експрес-тесту на антиген, зробленого протягом останніх 24 годин. За словами Гібрадзе, влада розгляне це питання і повідомить громадськості про прийняте рішення.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України створило інтерактивну мапу з інформацією про те, чи дозволяє відповідна країна вїзд українців до себе та за яких умов. Мапа постійно оновлюється. Українців пускали до Грузії з негативним ПЛР-тестом, зробленим не пізніше, ніж за 72 години до прильоту. Але це не єдина умова. За добу-дві до поїздки потрібно заповнити електронну реєстраційну форму, вказавши адресу свого місцеперебування у Грузії. Після цього на вашу електронну адресу майже миттєво прийде реєстраційний номер. Про нього питає авіаперевізник, і без цього номера вас не пустять на борт. У самій Грузії на третій день перебування, тобто між 48 і 72 годинами, потрібно зробити своїм коштом ще один тест. Його перевірятимуть при виїзді з країни на прикордонному контролі. А якщо тесту нема – випишуть штраф.

Із 5 серпня в Україні діятимуть оновлені правила перетину кордону. Детальніше про це читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!