Григорій Козловський досі не оплатив штраф за надбудову на даху Гранд Готелю

8961 0
Адміністративна комісія наклала штраф ще 26 червня 2018 року.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Власник «Гранд Готелю», що на проспекті Свободи, 13, Григорій Козловський досі не сплатив штраф у 170 тис. гривень за скляну надбудову на будівлі готелю, який на нього наклала адміністративна комісія щодо правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини ЛМР. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів голова комісії, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Сьогодні (4 вересня – прим. ред.) ми не розглядали питання "Гранд Готелю", бо ще не готові всі документи. Думаю наступного тижня ми повернемось до цього», – повідомив Андрій Москаленко.

Читайте також: В очікуванні Періс. Як для львів’ян відкривали «Гранд готель». Репортаж

Він додав, що власник готелю досі не сплатив штраф, який комісія наклала ще 26 червня – 170 тис. гривень. Додамо, що «Гранд Готель» належить львівському бізнесмену Григорію Козловському. Після довготривалого ремонту його зі святковим парадом відкрили наприкінці березня. На відкриття у Львів прилетіла спадкоємиця американських готелів Hilton Періс Гілтон. Крім цього, Григорій Козловський є власником ресторану з акулами на площі Ринок «36По» та ресторану «Святослав» у Винниках, винниківського футбольного клубу «Рух», Винниківської тютюнової фабрики та співвласником будівельної компанії Avalon Inc. 

«Гранд Готель»

Згідно з положенням про роботу комісії, якщо фізична чи юридична особа не сплатила штраф, їх стягуватиме виконавча служба в подвійному розмірі. Якщо ж після штрафу власник чи орендар не поверне об’єкт до автентичного вигляду, на них подають до суду.

Читайте також: Григорій Козловський збудує у Винниках спортивний табір для дітей. Схема

Додамо, що у січні цього року «Гранд-готель» демонтував самовільно встановлену надбудову. Втім, навесні перед входом у готель спорудили дашок, який перекриває тротуар на проспекті Свободи. У ЛМР неодноразово вимагали демонтувати дашок, оскільки його зведення визнали незаконним. Крім цього, навпроти готелю облаштували паркомісця, які, за словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, також збудували з порушеннями.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!