Хлопчика, якого у Львові залишили у «Вікні життя», мріють усиновити 18 подружніх пар

10562 0
Загалом у Службі у справах дітей Львівської області є 99 подружніх пар, які чекають на дитину.
Фото: Unsplush

Фото: Unsplush

Олександра-Юрія, якого залишили у «Вікні життя», а згодом перевели у дитячий будинок, планують усиновити чимало подружніх пар. Оскільки дитина маленького віку, шанс отримати нових батьків у нього може з’явитися зовсім скоро. Про це Тvoemisto.tv повідомив начальник служби у справах дітей Львівської ОДА Володимир Лис.

Читайте також: У дитячій лікарні на Орлика охрестили хлопчика, якого залишили у «Вікні життя»

За його словами, зараз дитина перебуває у будинку дитини та на обліку у Львівській міській службі у справах дітей Шевченківського району. Коли дитині нададуть відповідний статус, поставлять на облік до усиновлення, тоді й розпочнуть процедуру усиновлення.

«У тому районі, де перебуває дитина, на обліку стоїть близько 18 подружніх пар. Їм почергово представлять дитину. Після проходження всіх процедур, отримання рішення суду та завершення строків апеляції, дитина може йти у сім’ю. Оскільки більшість кандидатів налаштовані взяти дитину малого віку, однозначно, що ця дитина зовсім скоро зможе знайти своїх нових батьків», – каже Володимир Лис.

Читайте також: Хлопчика, якого залишили у Львові в «вікні життя», перевели у дитбудинок

Як наголосив співрозмовник, на сьогодні у Службі у справах дітей Львівської області є 99 подружніх пар, які чекають на дитину.

Загалом на Львівщині налічується майже 400 дітей, які підлягають усиновленню. Але більшість з них перебувають у сімейних формах виховання – під опікою, у прийомних сім‘ях, дитячих будинках сімейного типу. Дітей, які перебувають у закладах всіх типів, тобто поза сім’єю – понад 100, але це діти з інвалідністю, діти старшого віку тощо.

Нагадаємо, хлопчика, якого залишили 9 травня у «Вікні життя» міської дитячої лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, охрестили. Його назвали Олександр-Юрій. На початку червня його виписали з дитячої лікарні і передали у дитячий будинок.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!