Хлопець з ДЦП подолав забіг «Львівська десятка»

1746 0
Іван Маслюк, який хворіє ДЦП, разом з командою On3wheels став першою особою з інвалідністю в Україні, яка взяла участь у чемпіонаті країни з бігу по шосе на 10 км.
Фото: On3wheels

Фото: On3wheels

«Львівську десятку» команда подолала за 48 хвилин та 40 секунд, увійшовши у першу сотню переможців із 300 учасників.

«Це перший мій досвід участі в змаганнях з бігу, також це перший досвід для українців, адже раніше такого в нас не відбувалося. Ми ще в Франції почули про такі можливості для людей з інвалідністю за допомогою «жульєтки», і от ми вирішили привезти цю неймовірну ідею на батьківщину, – розповів Іван Маслюк. – Наша команда подолала 10 км за 48 хвилин та 40 секунд. Ми фінішували 98-ми серед 300 учасників. Ми дуже раді, що нам вдалось увійти у першу сотню, так би мовити, переможців». 

Читайте також: Зі Львова у Лісабон на велосипедах. Як друзі втілюють мрію юнака із ДЦП

Також у планах команди є півмарафон і марафон. «Такі акції дають можливість вести активний спосіб життя тим, хто раніше про це і не думав. І ми хочемо довести, що це можливо. Зараз ми починаємо готуватись до півмарафону (21 км) і марафону (42 км), які теж відбудуться у Львові», – розповідає координатор проекту On3wheels Олег Савчук.

Головною метою проекту On3wheels є зміна ставлення суспільства до людей з інвалідністю. «Ми хочемо показати, що люди з інвалідністю мають можливість і мандрувати, і брати участь у спортивних змаганнях», – наголосив координатор проекту On3wheels Сашко Луцик.

За його словами, при допомозі таких акцій, люди з інвалідністю почуваються більш потрібними в суспільстві, відчувають турботу з боку звичайних людей. Натомість інші люди здобувають розуміння, що люди з інвалідністю такі самі і можуть робити інколи навіть більше, якщо їм в цьому допомагати.

Нагадаємо, цього року Іван на цьому візку підкорив найвищу вершину України – гору Говерла, а торік разом із друзями на триколісному велосипеді здійснив унікальну подорож через всю Європу до Лісабону.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!