«Теж хочете, щоб нас повільно убивали». Зеленський закликав світ негайно закрити небо над Україною

2276 0
Вісім ракет ворог випустив на військову частину та аеропорт у Вінниці.
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Російський агресор продовжує обстрілювати мирні міста в Україні та сьогодні випустив вісім ракет на військову частину та аеропорт у Вінниці. Президент Володимир Зеленський знову звернувся до західних лідерів допомогти українцям закрити небо та надати хоча би бойові літаки. Про це він заявив у терміновому зверненні.

Окупанти продовжують знищувати нашу інфраструктуру, убивати наших громадян. Ворог випустив вісім ракет. Після обстрілу вінницький аеропорт повністю знищено.

«Ми повторюємо кожного дня: закрийте небо над Україною. Закрийте для всіх російських ракет, для російської бойової авіації, для всіх цих терористів. Зробіть гуманітарну повітряну зону, без ракет, без авіабомб. Ми люди і це ваш гуманітарний обовязок – захищати нас, захищати людей. І ви це можете. Якщо ви цього не зробите, якщо ви не дасте нам хоча би літаки, щоб ми могли самі себе захистити, тоді можна зробити тільки один висновок – ви також хочете, щоб нас дуже повільно убивали. Це відповідальність також і політиків світу, західних лідерів, від сьогодні і назавжди», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні ворог обстріляв ракетами аеропорт «Вінниця» та військовий об’єкт поблизу міста. Через вибухи сталася пожежа. На місці працюють рятувальники.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!