Хто з львівських школярів може оздоровитися в дитячому таборі в Одесі

2169 0
Із квітня цього року діти учасників АТО зможуть оздоровлюватися в Українському дитячому центрі «Молода гвардія», що в Одесі. Відповідний наказ Міністерства соціальної політики України вступить в дію вже 23 березня.
фото: irisnetwork.net, ztaburetom.livejournal.com, dyvensvit.org

фото: irisnetwork.net, ztaburetom.livejournal.com, dyvensvit.org

Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації, - передає прес-служба ЛОДА.

Третя тематична зміна під назвою «Дитячий парламент» у Молодій гвардії розпочнеться 1 квітня та триватиме 21 день.

«Тут діти можуть оздоровлюватися впродовж року. Під час тематичної зміни також продовжується навчальний процес у школі «Молода гвардія», яка працює за оригінальним навчальним планом, – розповів заступник директора департаменту Віктор Степанюк. – Для дозвілля дітей у таборі діють творчі майстерні. Їх залучають до командних ігор та конкурсів Відбуваються різноманітні спортивні естафети, заходи для фізичного розвитку дітей та ще багато цікавого».

Крім дітей учасників АТО путівки до дитячого центру також надаються:

  • дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування;
  • дітям-інвалідам;
  • дітям, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;
  • дітям з багатодітних і малозабезпечених сімей,
  • дітям, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків;
  • дітям осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
  • дітям, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції;
  • дітям, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту,
  • дітям, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи;
  • дітям, які перебувають на диспансерному обліку,
  • талановитим та обдарованим, відмінникам навчання, дітям, які є лідерами дитячих громадських організацій, дитячим творчим колективам та спортивних команд.

Як інформують в обласному департаменті соцзахисту, з початку року на оздоровлення та відпочинок до УДЦ «Молода гвардія» скеровано 88 дітей пільгових категорій. Загалом цьогоріч у таборі планують оздоровити майже 730 дітей зі Львівщини, для чого у державному бюджеті передбачено 4,35 млн грн.

Для отриманням путівок слід звертатися до управлінь соціального захисту населення районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міст обласного значення за місцем реєстрації. Довідка за номером тел. (032) 255-47-96.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!