Хто з українців отримає вакцину Pfizer, а хто Coronavac. Пояснення

3238 0
Після наступних партій, які надійдуть в Україну, компаніям, які мають понад 100 працівників, можна буде записатися на колективну вакцинацію проти Covid-19.
Фото: freepik

Фото: freepik

Перші партії вакцин Pfizer та Coronavac будуть строго розподілені. На цьому наголосив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє УП.

Читайте також: Шлях вакцини. Як у Львові зберігають і перевозять «щит» від коронавірусу. Репортаж

Зокрема, 117 тисяч доз вакцини Pfizer, яку Україна чекає приблизно 14-15 квітня, розподілять між:

  • громадянами у будинках для людей похилого віку (йдеться про жителів і працівників таких закладів), які підпадають під перший етап вакцинації;
  • працівниками Державної служби надзвичайних ситуацій і Державної прикордонної служби, які підпадають під третій етап вакцинації.

215 тисяч доз вакцини Coronavac, яку вже привезли в Україну, розподілять між такими категоріями людей:

  • людьми з інвалідністю та тими, хто за ними доглядає;
  • людьми, які працюватимуть на ЗНО-2021;
  • олімпійцями та паралімпійцями, які представлятимуть Україну на іграх 2021 року;
  • поліцейськими.

Крім того, українські компанії, які мають понад 100 працівників записатися на колективну вакцинацію проти Covid-19. Таким чином у МОЗі хочуть вийти на рівень 6 млн вакцинацій на місяць, повідомляє Громадське.

Читайте також: За що платить Сovid-пацієнт і скільки коштує день у львівських лікарнях

«У великих містах ми плануємо зробити вакцинальні центри. Знову ж таки, вони можуть спрацювати, якщо буде достатня кількість вакцин», – каже Олег Ляшко.

За його словами, орієнтовно такі центри можуть розпочати свою роботу в червні-липні. Їх планують відкривати на базі великих площ: виставкових центрів та стадіонів.

Нагадаємо, вакцинація проти Covid-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. 22 березня 2021 року в Україні розгорнули 2-й етап вакцинації проти Covid-19. До вакцинальної кампанії, відповідно до дорожньої карти, долучили лікарів усіх закладів охорони здоров’я, соціальних працівників та людей старших 80 років. Усі щеплення є добровільними.

Також залишкові дози вакцини CoviShield проти Covid-19 можуть отримати публічні особи та громадські діячі, зокрема й священники. А з наступного тижня у Львові почнуть вакцинувати людей, які забезпечують життєдіяльність міста. Це освітяни, водії, контролери та працівники АТП, теплоенерго й інших стратегічних комунальних підприємств.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!