Хулігана, який пошкодив Меморіал Героям у Львові, можуть оштрафувати на 119 гривень

4064 0
Молодий чоловік ногою розбив скляну огорожу Меморіалу.
Фото: Поліція Львівщини

Фото: Поліція Львівщини

Правопорушника, який пошкодив Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові, притягнули до відповідальності. На 23-річного мешканця столиці склали адмінпротокол за дрібне хуліганство. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Читайте також: У Львові 23-річний киянин розбив ногою огорожу Меморіалу Небесної Сотні. Відео

Правоохоронці встановили особи учасників події – мешканців Львівської, Дніпропетровської областей та міста Києва віком від 21 до 23 років. Диспетчери ситуаційного центру поліції Львівщини встановили, що до скоєння правопорушення причетний 23-річний мешканець столиці, який наніс удар ногою по скляній огорожі. Він умисно пошкодив скляну огорожу Меморіалу, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адмінпротокол за статтею про дрібне хуліганство, що тягне за собою накладення штрафу від 51 до 119 гривень, або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, чи адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Читайте також: Меморіал Небесної Сотні у Львові визнали найкращим сквером в Україні

Як з'ясувало Тvoemisto.tv, тиждень тому у цьому місці уже пошкодили скло ненароком під час прибирання, однак його одразу ж замінили на нове.

Архітектор проєкту Андрій Лесюк розповів Tvoemisto.tv, що скло на Меморіалі має понад сантиметр товщини і що його насправді доволі важко розбити. За його словами, перед тим, як Меморіал відкрили, його тестували на міцність, тоді застережень не було. Та й упродовж двох років, як існує цей простір, це перший випадок такого пошкодження. 

«Звичайно, будь-яке скло має свою межу. Та й будь-який матеріал можна пошкодити, чи то скло, чи що інше. Жаль, що так сталося, і що скло треба замінювати за кошти платників податків. Але такі інциденти більше залежать від суспільства, аніж від самої конструкції та матеріалу Меморіалу», – прокоментував Андрій Лесюк.

Читайте також: Хулігана, який пошкодив пам'ятник Івана Павла ІІ у Дрогобичі, оштрафували на 17 тисяч грн

Нагадаємо, облаштовувати Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні почали у вересні 2018-го року. Переможця конкурсу на найкращий проєкт меморіалу визначили у лютому 2017 року. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами Героїв. Вартість реконструкції скверу та облаштування меморіалу становила майже 20 млн грн. Меморіал визнали найкращим сквером в Україні.

Христина Гоголь

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!