Кишкова інфекція у модульному містечку та розвідка про вирішальну битву України. Підсумки доби

1221 0
Нині 6 березня та 376 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Ситуація на фронті: Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що у рф залишився час до кінця весни, щоб спробувати досягнути бодай якихось своїх воєнних цілей в Україні, оскільки потім у неї закінчаться «її інструменти війни». «росія витратила величезну кількість людських ресурсів, озброєння та матеріалів. Її економіка та виробництво не в змозі покрити ці втрати. Вона змінила свій військовий ланцюг командування», – зазначив він.

За словами керівника ГУР, Україна і рф зійдуться у «вирішальній битві цієї весни, і ця битва буде останньою перед тим, як закінчиться ця війна».

За даними Генштабу (станом на 6:00), рф основні зусилля зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. ЗСУ відбили понад 95 атак противника на цих напрямках, зокрема, в районах Білогорівки і Невського Луганської області та Залізнянського, Дубово-Василівки, Оріхово-Василівки, Бахмута та Іванівського – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 3 пункти управління та 1 позицію засобів ППО ворога.

Читайте також: росія використовує в Україні нові авіабомби. Їх вперше застосували кілька тижнів тому проти одного з об’єктів у Чернігівській області. За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, Україні потрібні винищувачі F-16, зокрема для того, аби протистояти таким авіабомбам. Також це можуть робити далекобійні зенітні ракетні комплекси, як-от Patriot та SAMP/T.

Ключові події:

1. 13 людей з модульного містечка на Сихові – у лікарні. Яка причина. За словами керівниці управління охорони здоров’я ЛМР Марти Матюшко, стан госпіталізованих стабільний, харчове чи інше отруєння наразі не підтвердили. Попередня причина нездужання – одна з форм кишкової інфекції.

Як згодом уточнила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко, у «Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні» госпіталізовано 11 осіб з них 9 дітей до 17 років з первинним діагнозом «Гостра кишкова інфекція».

Читайте також: На Львівщині за тиждень померли три людини через коронавірус. За тиждень на Львівщині зафіксували 1057 випадків захворювання на COVID-19. 339 людей перебувають на стаціонарному лікуванні;

2. Олена Зеленська на Львівщині відвідала дитячий будинок. Історія цього дитячого будинку сімейного типу почалась у 2012 році. За цей час батьки Оксана та В’ячеслав виховали десять дітей. Зараз у ДБСТ Паскевичів – вісім вихованців та п’ять біологічних синів. До повномасштабного вторгнення сім’я жила неподалік Кривого Рогу. Там у Паскевичів був затишний будинок, велике господарство та власна сироварня. В березні родина була вимушена залишити своє звичне життя та переїхати на Львівщину.

На цю ж тему: Скільки дітей-сиріт на Львівщині і хто може стати опікуном. Станом на сьогодні у Львівській області є майже 500 дітей, яких можна усиновити. Серед них 80% вже перебувають у сімейних формах: під опікою у прийомних родинах чи в будинках сімейного типу. Загалом за період війни у Львівській області всиновили 43 дитини;

3. Найбільше – на Шевченківський. Скільки цьогоріч Львів виділив з бюджету розвитку на райони. Бюджет розвитку Львівської міської територіальної громади на 2023 рік становитиме 1,8 мільярда гривень. З цих коштів понад 183 млн гривень виділили на районні адміністрації міста. Перелік:

  • Галицька РА – 21 030 383,09 грн;
  • Залізнична РА – 32 300 000,00 грн;
  • Личаківська РА 20 006 451,51 грн;
  • Франківська РА – 19 993 620,11 грн;
  • Шевченківська РА – 65 803 300,07 грн;
  • Сихівська РА – 24 305 172,45 грн.

Читайте також: Кожен четвертий релокований бізнес – на Львівщині. Від початку повномасштабної агресії за програмою релокації 800 підприємств перемістилися до більш безпечних регіонів. З них 623 компанії вже відновили роботу. Ще для 239 підприємств наразі проводять пошук локації. Так, на Львівщину релокувалося 24% підприємств;

4. У Польщі підпалили машини швидкої, що були призначені для госпіталів в Україні. Поліція вже затримала підозрюваного в підпалі завдяки записам камер відеоспостереження. Ним виявився місцевий мешканець, якого вже притягували до відповідальності у 2019-му за подібний злочин.

Читайте також: У Києві з’явився новий патріотичний мурал. Фото. «Стінопис «Що крутіше, ніж сім’я у 44 млн?» знаходиться на вулиці Мечнікова, 16. Він створений за мотивами однойменної картини з глибоким змістом єдності для нас: про українців на передовій і в тилу, про взаємопідтримку і спільні зусилля заради нашої перемоги. Наша сила − в єдності, де б ми не були, в маленьких щоденних справах кожного з нас», − пояснили в агенції charity-консалтингу та соціального підприємництва «Charity Hub»;

5. Синоптики повідомили, чи чекати з наступного тижня у Львові тепла. 6 березня вночі синоптики істотних опадів не прогнозують, вдень може падати невеликий мокрий сніг та сніг. На дорогах ожеледиця. Температура залишатиметься низькою – 3-5° морозу вночі, а вдень 2 – 4° тепла.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!