На правах реклами

Іграшки за віком. Як правильно обрати забавку для своєї дитини

14396 0
Значення іграшки в житті дитини дуже важливе, але ще важливіше для неї увага, піклування, турбота і любов батьків.
Фото: wallpapers-fenix

Фото: wallpapers-fenix

Іграшка для дитини – це спосіб її психологічного розвитку. А для батьків  – це можливість підготувати дитину до дорослого життя, та навчити взаємодіяти з оточуючим світом. А ще це  – це предмет для гри і відпочинку.

Різноманіття іграшок зараз настільки велике, що можна просто розгубитись, зайшовши в магазин. Тому перш ніж купити чи замовити іграшки для дітей, важливо знати, для якого віку вони призначені.

Іграшки для дітей від народження до 6 місяців

В перші місяці після народження малюки практично не реагують на оточуючі подразники. Найважливішим моментом в цьому віці є тактильні відчуття між мамою та дитиною. Пізніше малюк починає реагувати на звуки, та яскраві оточуючі предмети. Ближче до 3 місяців вже намагається взяти в руку цікавий предмет та «спробувати його на смак», особливо коли починають різатися зубки. Для цього віку підійдуть брязкальця, підвісні іграшки, м’які ляльки та книги, чорно-білі картинки щоб тренувати зір. Також ще деякий час будуть актуальними іграшки для прорізування зубів.

Іграшки для дітей віком від 6 місяців до 1 року

З 6 місяців зазвичай починається прикорм дитини, вона вчиться самостійно тримати ложку, а з 7 місяців малюки вже можуть сидіти і повзати. Повзаючий, малюк починає вивчати предмети, які знаходяться в полі зору, дотягнутися до шухлядок та «наводити в них лад». А з 9 місяців, ближче до року, діти починають ходити біля опори, а потім самостійно. Для даного віку з іграшок слід обирати м’ячики, кубики, ляльки та пірамідки. Також підійдуть м’які та дерев’яні кубики.

Читайте також: Львівські діти годували птахів, щоб врятувати їх узимку. Фото, відео

Іграшки для дітей 1-2 років

Ближче до 2 років діти вже можуть сортувати предмети по формі і кольорам, починають вчитися говорити та гратися з іншими дітьми. Також можуть повторювати реакції дорослих в ситуаціях радості та смутку.

З іграшок можна віддати перевагу бізібордам, пазлам, настільним книгам з ілюстраціями. Ще можна додати плюшеві, та гумові іграшки та візочки.

Іграшки для віку 2-3 років

В цьому віці, зазвичай, діти стають надто активними, вчаться їздити на самокаті та велосипеді. Також полюбляють слухати казки, вірші та пісні, намагаються дещо повторювати. Далі починають освоювати букви та цифри.

З іграшок сподобаються конструктори, ляльки, товари для творчості: олівці, фломастери, пензлі та фарби.

Читайте також: У Львові планують збудувати сучасний центр матері та дитини

Іграшки для дітей від 3 до 6 років

В цьому віці діти стають більш свідомими, багато говорять і задають багато запитань. І їм дуже важливо отримувати на них обгрунтовані відповіді. Їм подобається самостійно одягатися, вмиватися, чистити зуби. З’являється цікавість до різноманітних професій, вони починають гратися в лікаря, вчителя, дочки-матері.

З ігор вже підійдуть головоломки, настільні ігри, більш складні конструктори. Хлопчики обирають набори для будівництва та машинки на радіокеруванні, а дівчата – ляльки з великою кількістю одягу та аксесуарів.

Зазначається, що іграшка – один з найважливіших засобів виховання та навчання дитини. Вона повинна розвивати пізнавальні здібності, уяву, навчити взаємодіяти з іншими людьми та світом дорослих. Граючи, дитина робить перші відкриття та знаходить натхнення.

Тому слід пам’ятати: значення іграшки в житті дитини дуже важливе, але ще важливіше для неї увага, піклування, турбота і любов батьків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!