Ілон Маск після закликів віддати Крим заявив, що «все ще дуже підтримує Україну»

2511 0
Акції компанії Tesla втратили майже 9% вартості на тлі публікації її засновником Ілоном Маском.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Американський бізнесмен Ілон Маск після своїх закликів віддати росії анексований нею Крим заявив, що «все ще дуже підтримує Україну». Про це він написав у відповідь на твіт президента Володимира Зеленського, у якому той просив користувачів Twitter проголосувати, який Ілон Маск їм подобається більше: який підтримує Україну чи росію. 

«Я все ще дуже підтримую Україну, але переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу», – відповів Маск на голосування. 

Читайте також: Ілон Маск запропонував віддати окупований крим росії. Реакція українців

Також він зазначив що SpaceX продовжує фінансово підтримувати боротьбу проти збройної агресії рф. 

«Наразі SpaceX витратили зі своєї кишені на включення та підтримку Starlink в Україні приблизно 80 мільйонів доларів. Наша підтримка росії становить 0 доларів. Очевидно, ми за Україну. Спроба повернути Крим призведе до масової загибелі, ймовірно, невдачі та ризику ядерної війни. Це було б жахливо для України та Землі», – додав Маск. 

Нагадаємо, бізнесмен Ілон Маск заявив, що одним з ймовірних результатів завершення російсько-української війни буде формальне закріплення влади рф над окупованим Кримом та «перевибори» на інших окупованих землях. 

Після чого акції компанії Tesla втратили майже 9% вартості на тлі публікації її засновником Ілоном Маском, який запропонував своє бачення «умов» завершення війни між Україною та росією. За даними біржі Nasdaq, вартість однієї акції впала майже на 23 долари і тепер складає близько $242. Падіння акцій Tesla тривало упродовж усього дня. Наразі компанію оцінюють у 706 мільярдів доларів.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!