Закарпатський легіон обстрілює ворога з інструкціями, як здаватись у полон

1975 0
Полоненим обіцяють гуманне ставлення і 5 мільйонів рублів.

«Закарпатський легіон» обстрілює російські війська спеціальними снарядами, напакованими листівками з детальними інструкціями здачі в полон. Про це повідомив речник артилерійського дивізіону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Ярослав Галас.

За свідченнями воїна, інформаційні листки закладають у певні снаряди замість вибухівки. У них детально розписаний алгоритм здачі в полон із гарантіями збереження життя, гуманним ставленням, можливістю телефонного спілкування з рідними в РФ, амністією й поверненням додому після завершення бойових дій. 122-міліметрові снаряди вибухають у повітрі й листівки падають на позиції ворога.

Читайте також: «Цю війну ми вже програли». Полонені російські пілоти просять вибачення в українців за бомби

У інструкції повідомляють, кому можна здаватись, як правильно це зробити та що чекає на полонених згодом. Росіянам також обіцяють виплатити грошову компенсацію в розмірі 5 мільйонів рублів. 

«Російські військові здаються 128-й бригаді навіть без листівок, однак інструкції з гарантіями будуть додатковим стимулом припинити бойові дії й скласти зброю», – додає Ярослав Галас.  

Нагадаємо, що загальні бойові втрати противника станом на 18 березня становлять вже понад 14 тисяч осіб. Також від початку вторгнення ворог у боротьбі з Україною втратив вже 450 танків та майже півтори тисячі бойових броньованих машин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!