У Львові створили сайт для батьків, які хочуть всиновити дитину

46242 3
У Львові функціонує сайт, на якому можна знайти інформацію про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Там також можна ознайомитися із законодавством у сфері усиновлення, переглянути фото та відео про дітей, яких можна всиновити, та їхні контакти.

На сьогодні у місті є 612 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 547 дітей (89,4%) перебувають у сімейних формах виховання: опіка, прийомні сім'ї, дитячі будинки сімейного типу, повідомили у прес-службі Львівської міськради. У той же час 59 дітей потребують влаштування в одну з форм сімейного виховання: усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу.

Цього року у Львові усиновлено 15 дітей. Сайт  «Я чекаю на тебе…» створили, щоб донести проблематику дітей-сиріт до населення.

«Цей сайт створений для людей, які думають про те, щоби взяти дитину до себе в родину. Є така думка серед населення, що, якщо ти взяв дитину під опіку чи у прийомну сім’ю, то є обов’язок опікуна чи прийомних батьків забезпечити дитину житлом. Це абсолютно не відповідає дійсності. Головна мета сімейної форми виховання – це підготувати дитину до самостійного життя. Це не усиновлення, де рішенням суду діти стають рідними дітьми, таким чином набувають права і обов’язки, як власна дитина цих громадян.

Люди, які мають таку можливість чи думку, можуть на сайті побачити тих діток, які є у нас на обліку: їхні фотографії, вік, контактний телефон служби, інформацію про те, чи є в дитини брати і сестри. Там відразу і написано можливу форму влаштування дитини: усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу», - розповів начальник відділу у справах дітей ЛМР Ростислав Тимків.

За його словами, на сайті з різних причин нема усіх дітей, які перебувають у нас на обліку. Є важкохворі діти, фото яких не хотіли б показувати з етичних міркувань. Діти, старшого віку, 15-17 років, відмовились, щоб їх фотографували і виставляли на сайт.

На сайті є довідкова інформація про всі форми сімейного влаштування, є посилання на законодавчі акти.

«Всі діти, про яких є інформація на сайті – львів’яни. Якщо клікнути на фотографію, можна побачити детальну інформацію про дитину, зокрема: ім’я дитини, вік, обліковий номер, телефон районної служби, куди можна звернутися, наявність братів і сестер, форми сімейного влаштування, адже вони для кожної дитини є різними», - повідомила розробник сайту «Я чекаю на тебе» Галина Михайляк.

Довідка. Кількість дітей-сиріт у Львові впродовж останніх шести років залишається на рівні 610-620 дітей. Щорічно до 100 дітей набувають статусу дитини-сироти (ДС) та дітей, позбавлених батьківського піклування (ДПБП). Зокрема, в 2013 році у місті їх кількість збільшилась на 26 дітей-сиріт та 66 дітей, позбавлених батьківського піклування.


Читайте також:
31 Січня, 2020 13:30
Марія Доброго дня що потрібно щоб встановити дитину 2-3роки
24 Жовтня, 2019 21:24
Наталя Доброго всім здров'я.Чи можна усиновити дитя до 3 років. І як мені це зробити?
26 Жовтня, 2018 06:20
Зоряна Доброго дня як можна усиновити новонароджену дитину.І де саме у Львові.І що для цього потрібно
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!