Інспекція ДАБК повертає ділянку на Личаківській у власність Львова

1148 0
Йдеться про ту ділянку, на якій уперше у Львові повністю демонтували 7-поверховий будинок.
Фото: Христина Процак / Facebook

Фото: Христина Процак / Facebook

Йдеться саме про ту ділянку, на якій уперше у Львові повністю демонтували 7-поверховий будинок, зведений з численними порушеннями.

«Перший крок уже зроблено – Інспекція ДАБК міста Львова юридично вже оформила право власності на ділянку – у рахунок погашення боргу забудовника за знесення багатоповерхівки силами ДАБК. Відтак інспекція передасть цю землю у власність міста», – повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на департамент містобудування.

Читайте також: Як перевірити забудовника

За тією адресою компанія «Лідер Моноліт» збудувала житловий будинок, не отримавши документи щодо містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки, а також без затвердженого проєкту. Отримати всі містобудівні обмеження і проект забудовник планував вже після завершення робіт.

Ділянка, на якій була зведена споруда, надавалася для обслуговування індивідуального житлового будинку як присадибна ділянка, тож передати будинок у комунальну власність було неможливо. Справу самобуду на Личаківській, 259 розглядали суди різної інстанції, однак усі відмовили в його узаконенні, тому забудовника зобов’язали знести незаконну споруду. Він не захотів сам зносити те, що набудував,  і це зробили виконавчі служби. Як компенсацію коштів, витрачених із бюджету Львова на знесення багатоповерхівки, місто забирає земельну ділянку у комунальну власність. На знесення будівлі на Личаківській, 259 витратили майже 3 млн грн.

Нагадаємо, Восьмий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про знесення багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259. Спочатку Інспекція ДАБК у Львові подала позов у Личаківський районний суд Львова. У 2017 році суд постановив знести будівлю. Водночас забудовник «Лідер-Моноліт» оскаржив це рішення в обласному апеляційному суді, потім справу розглядав Верховний суд, потім Восьмий апеляційний суд, який і ухвалив остаточне рішення. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!