Інститут конвеєробудування біля Краківського ринку продали на торгах у 15 разів дорожче

2098 0
Фонд держмайна продає державний пакет акцій з третьої спроби.
Фото: Владислав Калинець/ Facebook

Фото: Владислав Калинець/ Facebook

11 жовтня відбувся олнайн-аукціон з приватизації державного пакету акцій ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування», що на вулиці Базарній, 20 у Львові. Початкова ціна лоту становила 1,8 мільйонів гривень, а кінцева вартість зросла у 15 разів.

Джерело: голова Фонду держмайна у Львівській, Закарпатській та Волинській областях Владислав Калинець у Facebook

Читайте також: Науковий інститут «Еротрон» у Львові продали на торгах за 55 мільйонів грн

На торги виставили 72,7% статуного капіталу ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування». Йдеться про 19 приміщень, гаражів і корпусів. Також підприємство володіє земельною ділянкою поблизу Краківського ринку.  ТзОВ «Краківський Ринок» раніше було орендарем приміщень інституту. В аукціоні взяли участь чотири компанії. Переможцем стало ТзОВ «Кріт Фінанс Груп», яке запропонувало за об’єкт 28 мільйонів гривень.

«В такий час як зараз, інвестувати десятки мільйонів власних коштів, проходячи аукціонний відбір, це насправді має бути рішення інвестора, який має конкретну сформовану ціль по подальшому використанню об'єкта. Бажаю успіху», – написав Владислав Калинець.

Читайте також: На Львівщині за понад 32 мільйони грн продадуть завод, який торік майже не купив Козицький

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Кріт Фінанс Груп» зареєстрована у Києві, її засновником та директором є одесит Олександр Щур. Основний вид діяльності компанії – надання в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого

Інститут конвеєробудування є єдиним в Україні спеціалізованим проєктно-конструкторським інститутом із розробки та проєктування конвеєрів. У їхньому технічному архіві є понад 30 видів обладнання транспортних систем для механізації робіт, які були поставлені на виробництво більше 2-х тисяч підприємств. Сьогодні в інституті працюють 22 робітники.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, за підприємством обліковується земельна ділянка площею 0,5451 га по вул. Базарній, 20 у м. Львові, яка належить до земель промисловості.

Нагадаємо, торік Фонд держмайна вдруге виставляв на продаж державну частку акцій Інституту, тоді найкращу ціну запропонувало ДП «Альянс Комерсант» – 90 мільйонів гривень. Власниками ПрАТ «Проєктно-конструкторський інститут конвеєробудування», за даними платформи Youcontrol, є регіональне відділення Фонду держмайна у Львівській області (72%), ТзОВ «Краківський Ринок» (22,4%) та ще 42 особи мають частку 4,8%.

Юлія Осим

Фото зі сторінки Владислава Калинця

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!