Ірландська компанія може спорудити на Львівщині кампус будівельних технологій

2327 0
Kingspan інвестує понад 200 млн євро у будівництво кампусу.
GETTY IMAGES

GETTY IMAGES

Ірландська компанія Kingspan інвестує 200 млн євро у будівництво кампусу будівельних технологій в Україні. Для спорудження такого кампусу розглядають ділянки на Львівщині. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

Компанія пропонує теплозахисне покриття з високими характеристиками та рішення для оболонок будівель. Планують, що кампус складатиметься із 5 виробничих напрямів, включаючи виробництво передових ізоляційних виробів та рішень для централізованого опалення. Зараз шукають земельну ділянку, яка б відповідала низці характеристик, бо, як розповіли представники компанії, виробництво перетворюватиме сировину на більш високоцінні матеріали. Kingspan уже призначив проєктну групу для визначення відповідного місця будівництва кампусу. 

Читайте також: В Україні завершили проєкт для заводу з виробництва Bayraktar

«Щойно ми знайдемо відповідну ділянку землі, приступимо до створення проєкту, дизайну. Ми сподіваємось, що до цього часу наступного року визначимось з ділянкою та розпочнемо будівництво у 2024 році», – зазначили вони.  

Окрім цього, кампус передбачає створення зеленого виробництва з низьким вмістом вуглецю зі застосуванням нових технологій, які берегтимуть довкілля. На даху кожної будівлі розмістять сонячні панелі. Представники компанії також повідомили, що після завершення будівництва у кампусі зможуть працювати від 600 до 800 працівників на рівні повної потужності. 

Для довідки

Компанію Kingspan заснували у 1965 році в Ірландії. Зараз Kingspan має 198 виробництв у понад 70 країнах світу, головний офіс міжнародної компанії Kingspan Group розташований в Ірландії. Kingspan – одна з перших компаній, які вийшли з росії, коли та розпочала повномасштабну війну в Україні, та одні з перших, хто оголосив про інвестиції в Україну.

Компанія Kingspan присутня в Україні з 2005 року, а у Львові – з 2010. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!