Ірина Верещук стала міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

1458 0
На своїй посаді вона обіцяє забезпечувати належне фінансування проєктів із реінтеграції, мобілізацію фінансових зусиль міжнародних партнерів.
фото: chesno.org

фото: chesno.org

Верховна Рада 4 листопада призначила Ірину Верещук міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. За це рішення проголосували 260 народних депутатів. За складення нею депутатських повноважень проголосували 319 парламентарів.

Як передає Громадське, Верещук на чолі міністерства продовжить роботу, розпочату монобільшістю. Зокрема, обіцяє виконувати положення профільних нормативних актів та програм.

Читайте також: Олексія Резнікова зі Львова призначили міністром оборони України

«Ми почнемо з того, що проведемо аудит виконання, тобто перевірку [того], наскільки міністерство виконує профільні закони, постанови Кабінету міністрів, укази президента та рішення РНБО», – каже вона.

За результатами аудиту Верещук пообіцяла скоригувати пріоритети, робочі плати та дедлайни. Також на своїй посаді Верещук обіцяє забезпечувати належне фінансування проєктів із реінтеграції, мобілізацію фінансових зусиль міжнародних партнерів. До кінця 2021 року, за її словами, має бути створений Український національний центр розбудови миру для збору доказової бази порушень прав, пов’язаних з тимчасовою окупацією та збройною агресією Росії.

Для довідки

За даними «Чесно», Ірина Верещук закінчила Військовий інститут Національного університету «Львівська Політехніка» за спеціальністю «міжнародна інформація», а також Львівський нацоінальний університет ім. Івана Франка за фахом «правознавство».

У 2010 році була директоркою «Агенції регіонального розвитку «Жовківщина – європейський дім» та заступницею голови Жовківської РДА. У 2007-2008 роках працювала юристкою у Рава-Руській міській раді. До того 5 років проходила службу на офіцерських посадах у Збройних силах України. У 2010 році її обрали Рава-Руською міською головою (Львівська область) від партії «Сильна Україна». На початку 2015 року вона подала у відставку.

Професорка кафедри загальної та прикладної психології Інституту екології, економіки і права. З 2017 року – доцентка кафедри політології НПУ ім. М. П. Драгоманова.

У 2019 році її обрали народною депутаткою IX скликання від партії «Слуга народу». Вона увійшла до Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. А ще Верещук була представницею Кабінету міністрів у Верховній Раді з 4 вересня до 15 листопада 2019 року. У липні 2020-го стала кандидаткою на посаду Київського міського голови від партії «Слуга Народу». На виборах 25 жовтня за неї проголосували 5,44% мешканців Києва. Вона посіла п’яте місце за кількістю голосів.

Нагадаємо, що перед цим парламентарі призначили Олексія Резнікова міністром оборони України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!