Історія «Львівської волонтерської кухні» та яка ситуація в Розвадові, де стався витік газу. Підсумки доби

1442 0
Нині 29 квітня та 430 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Підготовка України до контрнаступу перебуває на завершальній стадії. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, крім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями.

«Ми дуже сучасні системи отримали. Нагадаю, що окрім танкової коаліції (куди в першу чергу входять танки Leopard-2 плюс Challenger, а Leopard-1 трохи пізніше приїдуть), ми чекаємо ще потім Abrams. Але, думаю, Abrams у цьому контрнаступі брати участь не будуть. Наші екіпажі вже поїхали на навчання», додав він.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступі на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Здійснив 48 атак на цих ділянках фронту, в епіцентрі – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 9 ударів по районах зосередження окупантів та уразили його 4 пункти управління і склад боєприпасів.

Читайте також: У Києві відкрилася виставка картин на рештках ракет. «Ця виставка – свідчення того, що навіть у найбільш складні моменти людина здатна знайти красу. Кожна робота розповідає історію трагедії та перемоги, руйнування та відродження», – повідомляють організатори.

Акцент дня: «Не думали, що готуватимемо харчі на передову дев’ять років». Історія «Львівської волонтерської кухні» розпочалася у 2014 році з рецепта сухого борщу. Тоді небайдужі львів’яни сушили вдома овочі і приносили їх волонтерам. Людей не вистачало, не було сушарок, але був запал до роботи і величезна потреба військових на передовій у харчах. З часом рецепти вдосконалювали, з’явилося приміщення й обладнання, а отже, й велика кількість сухих страв. До «Львівської волонтерської кухні» долучилися охочі допомогти з різних куточків світу, зокрема Великої Британії.

Хоча ця громадська організація успішно функціонує вже дев’ять років, у неї досі немає обладнаного приміщення, а в тому, що є зараз, вона перебуває неофіційно, і через це можливе виселення.

Ключові події:

1. Зеленський доручив Залужному відправляти воєнкомів із тилу на фронт. На їхнє місце натомість мали б скеровувати військовослужбовців, що отримали поранення.

Читайте також: Ректор НАУ погрожував студентам через жарт про ексміністра Шкарлета. Екснардеп «Партії регіонів» та кум Дмитра Табачника, не оцінив гумору студентів на університетському заході та зазначив, що не «ручається за себе» у випадку, якщо щось схоже знову пролунає у бік Шкарлета;

2. У Львівській області посилюють контроль за системою «Шлях». Протидію корупції проводитимуть у співпраці з НАЗК.

Читайте також: Цьогоріч у розвиток Індустріального парку на Львівщині планують інвестувати до 3 млн євро. Йдеться про територію біля станції Мостиська І, де орендували 35 гектарів землі на 30 років;

3. Стало відомо, яка ситуація у Розвадові на Львівщині після витоку газу. «Електропостачання там, де його тимчасово відключали, вже відновили. Газові служби проводять пооб’єктне обстеження з метою перевірки цілісності мереж та ухвалення рішення щодо можливості відновлення газопостачання», – зазначив заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик.

Читайте також: Забудовник «Будинку з комахами» розібрав частину третього поверху будівлі. Поки активісти просили департаменти та відомства надати статус задля збереження пам’ятки, забудовник встиг розібрати частину споруди.

Та: На площі Криничній у Львові почали ремонт фонтану. Які роботи проведуть. «Фонтан запустили в один час із іншими і він нормально функціонує. Але ми запланували проведення поточних робіт. Йдеться про штукатурку, фарбування та облицювання гранітними плитами чаш фонтану, опори. Зараз якраз ці роботи активно проводять. Також плануємо пофарбувати фігури лебедів», – зазначила очільниця Шевченківської районної адміністрації Ірина Джурик;

4. У Київраді створили робочу групу, яка розгляне питання незаконної забудови парку Пушкіна. У березні у ньому почалися незаконні роботи.

Читайте також: У Львові відкриють ще чотири паркувальні майданчики. Локації. Вартість становитиме 10 грн за годину.

Та: У центрі Львова з’явилися перші «кліматичні» дерева. Де і скільки їх висадили. Так звані «кліматичні» дерева відрізняються тим, що краще переносять посуху, морози, екстремальні погодні умови;

5. Львів’ян запрошують на джазовий вікенд. Львів’ян запрошують на джазовий вікенд Lviv Jazz Days 2023, який проводитимуть на честь Міжнародного дня джазу. Впродовж 29 та 30 квітня для поціновувачів цього музичного стилю звучатиме добірний джаз у виконанні відомих українських музикантів. Tvoemisto.tv транслюватиме подію на своїх сторінках у Facebook та YouTube.

Читайте також: У Києві розпочинається сезон водограїв. Список. Перші фонтани запрацюють вже у найближчі дні.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!