Київ

Історичний готель «Ермітаж» у центрі Києва продадуть за 311 млн грн

1095 0
Вартість лота зросла у 15 разів.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Колишній готель-пам’ятку історії та культури місцевого значення, що на вул. Богдана Хмельницького, 26, продали на аукціоні. Про це стало відомо з оголошення на сайті Prozorro.Продажі.

Зазначається, переможцем аукціону стало ПРАТ «Житомирський меблевий комбінат». Лот, у який входить фасадний будинок загальною площею 3165,8 кв. м, будинок у дворі загальною площею 1963,3 кв. м. обійшовся у 311 мільйонів гривень.

Загалом за об'єкт змагалися 39 підприємців, а фінальна вартість збільшилася у 15 разів – з 21,2 млн до 311 млн гривень.
 
 
 
 
 
 
У Фонді державного майна зазначили, що продаж цього активу став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року.
 
Тепер переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лота. Окрім переможної ставки, він повинен сплатити ПДВ – 62 млн гривень.
 
Нагадаємо, садиба на вул. Богдана Хмельницького, 26, розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 15.07.1998 №1463 занесена до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення, за типологічною належністю архітектура, історія.
 

Зважаючи на статус обʼєкта, новий власник буде зобовʼязаний укласти охоронний договір на обидві будівлі як на памʼятки культурної спадщини. Нежитлові приміщення будинків можна буде використовувати відповідно до умов укладеного охоронного договору.

Довідка. Готель був побудований у 1902-1904 роках за проєктом київського архітектора Андрія Фердінанда Краусса — автора багатьох будівель, зведених у столиці у той час. У цьому будинку знаходився один з кращих готелів міста - «Ермітаж». Власником будинку був мільйонер і виробник цегли Яків Бернар. Воно і не дивно, що будівля дожила до нашого часу, адже продукція підприємця була найвищого ґатунку. У різні періоди тут жила українська інтелігенція, зокрема Михайло Грушевський, який неодноразово зупинявся у №12. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Фото: Prozorro


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!