Що зміниться в сертифікації вчителів початкових класів у 2020 році. Деталі

1994 0
Подати документи можна буде до 31 січня.

15 січня розпочнеться реєстрація на сертифікацію вчителів початкових класів. Відповідний наказ оприлюднило Міністерство освіти і науки України. 

Подати документи можна буде до 31 січня. Як і минулого року, в пілотній сертифікації-2020 можуть взяти участь лише вчителі початкових класів. Цьогоріч пройти її зможуть до 2000 педагогів.

Читайте також: Із наступного навчального року в Україні не буде російськомовних шкіл

Сертифікація-2020 відбуватиметься за новим порядком. Першим етапом буде незалежне тестування – «ЗНО для вчителів». Наступним – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності. Останнім етапом стане вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Одним із важливих цьогорічних відмінностей у порівнянні з пілотною сертифікацією 2019 року стане відсіювання учасників після кожного з етапів: до кожного наступного переходитимуть ті учасники, які вдало пройшли попередній. Також як і раніше, педагог може добровільно відмовитись від сертифікації на будь-якому її етапі.

Читайте також: Самі чи з репетитором. Як готувались львівські випускники, які найкраще склали ЗНО

Нагадаємо, торік на Львівщині зареєструвалося на сертифікацію 62 вчителі, 59 із них пройшли тестування, а троє не з’явилося у пункт тестування. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!