Із 1 вересня для поїздок в Білорусь українцям потрібні будуть закордонні паспорти

1766 0
Запрацює новий порядок виїзду, який дозволить покращити захист українських громадян.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

Із 1 вересня 2020 року для поїздок у Білорусь громадянам України необхідні будуть закордонні паспорти. Так, набуває чинності постанова Кабінету міністрів України «Про часткове зупинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про безвізові поїздки громадян». Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Запрацює новий порядок виїзду, який дозволить покращити захист українських громадян. У разі втрати за кордоном внутрішнього паспорта ідентифікація громадян України закордонними установами є тривалою та складною на відміну від процедур документування подорожніх, якщо втратили закордонні паспорти.

Читайте також: Міграційна служба запустила чат-бота для консультацій щодо оформлення документів

Окрім того, прикордонники прогнозують істотне зменшення часу проходження прикордонного контролю кожного громадянина, оскільки інформація із закордонних паспортів зчитується автоматичними рідерами.

Разом з тим зможуть краще запобігати випадкам використання підробок паспорта громадянина України (у формі книжечки) з огляду на незначний ступінь захисту документа.

Додамо, що відтермінування нового порядку до 1 вересня цього року запровадили, аби надати можливості подорожнім у разі потреби завчасно оформити закордонні паспорти на території України.

Громадяни України, які проживають на території Республіки Білорусь можуть оформити закордонні паспорти у Посольстві України в Мінську або Консульстві України в Бресті. Вказані установи забезпечені усім устаткуванням для опрацювання паспортних клопотань українців.

Однак громадян України, які після 1 вересня 2020 року перебуватимуть на території Білорусі без закордонних паспортів, під час повернення в Україну прикордонники безперешкодно пропускатимуть і за внутрішніми паспортами.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!