Із березня українці можуть виїжджати на територію Росії тільки за закордонними паспортами

2994 0
Рішення Уряду призупиняє дії положень угод з РФ, укладених ще до початку збройної агресії.
фото: lowcostavia.com.ua

фото: lowcostavia.com.ua

Віднині, 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ відбуватиметься на підставі закордонного паспорта. Це стосуватиметься тільки громадян України, що виїжджають з України на територію Росії. Відповідне рішення прийняли на засіданні Уряду 18 грудня. Про це повідомляють на сайті Кабміну.

У Кабміні зауважують, що зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина - для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуватимуть спеціальними приладами.

Читайте також: Україна підписала безвіз з Маршаловими островами

Водночас при в’їзді українців з території РФ на територію України Державна прикордонна служба України проводитиме безперешкодний пропуск громадян України і за внутрішніми паспортами та свідоцтвами про народження. 

Рішення Уряду передбачає призупинення дії положень угод з Російською Федерацією, укладених ще до початку збройної агресії, які дозволяли перетинати кордон на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження для осіб до 16 років.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!