Із львівської лікарні після трансплантації нирок виписали двох хлопців, евакуйованих з київського ОХМАТДИТу

1927 0
12-річному Юркові та 15-річному Ігореві успішно пересадили нирки від посмертного донора.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

Трансплантологи першого територіального медичного об’єднання Львова пересадили нирки двом дітям, яких евакуювали з Києва. Донором органів став 29-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Про це повідомили у Першому територіальному медоб'єднанні Львова.

Читайте також: У Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині

«12-річний Юрко та 15-річний Ігор разом проходили діаліз в столичному Охматдиті. Разом в один день отримали новий орган і в один день виписуються з лікарні», – йдеться у повідомленні.

За словами медиків, Юрчик родом з Житомирської області. Три роки він лікувався у Києві. Нирки у нього відмовили після того, як він перехворів на ангіну. Відтоді хлопчик був на діалізі.

Ігор з Донецької області і він народився з хворими нирками. Лікування не допомагало, тож хвороба прогресувала. На діалізі був два роки, останні пів року в Києві, до того в Запоріжжі.

Коли почалася війна, дітей, що ховалися від обстрілів в укриттях, евакуювали до Львова, де 12 березня вони отримали донорські нирки.

Крім двох хлопчиків, 12 березня відбулася також пересадка серця від посмертного донора і 40-річному Віталію з Чернівців. Життя чоловіка кардинально змінилося у 2016 році, коли звичайна застуда призвела до делятаційної кардіоміопатії. Унаслідок хвороби серце чоловіка збільшилось удвічі і не могло перекачувати достатню кількість крові. Відтоді він страждав на задишку та не міг працювати й жити повноцінно. Проте, усього за два тижні після трансплантації серця, Віталій почувається чудово. Поспішає додому обійняти двох синочків та уже будує плани, серед яких – подорожувати з сім’єю.

Донором для трьох осіб став 29-річний чоловік, який помер внаслідок інсульту. Згоду на трансплантацію дали рідні.

Нагадаємо, у Львові вперше в Україні пересадили легені, а ще – серце дитині. Новий дихальний орган отримав 56-річний львів’янин Віктор, який понад 10 років хворів на бульозну емфізему легень. Останні три роки чоловік практично не виходив з дому, бо був кисневозалежний. Донором для врятованих реципієнтів став 54-річний чоловік, який помер від геморагічного інсульту.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!