Із наступного тижня ще понад 30 чергових дитсадків у Львові відновлюють роботу

1766 0
Загалом у Львові працюватиме вже 83 дошкільних установи зі 120.
Фото: 5.ua

Фото: 5.ua

Із понеділка, 16 травня, ще 33 чергових закладів дошкільної освіти відновлюють роботу. Вони працюватимуть на тих же умовах, що попередні чергові садки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила завідувачка сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР Наталія Клочко.

«До нас зверталися батьки з заявами та в усній формі стосовно того, що недостатньо місць у садках для дітей працюючих батьків.  Так, із 16 травня ми першочергово беремо дітей тих батьків, які працюють і можуть надати для підтвердження відповідний документ», – пояснює вона.

Читайте також: Як дітям-переселенцям на Львівщині долучитися до навчання у школах

У групах буде по 12 дітей – максимум, щоби в разі повітряної тривоги один дорослий міг допомогти двом діткам.

Загалом у Львові працюватиме вже 83 дошкільних установи зі 120. Для зарахування дитини до садка, батькам потрібно буде звернутися у відповідний дошкільний заклад, подати довідки з місця праці, написати заяву на час воєнного стану про зарахування і заяву-згоду, де зазначити, що вони погоджуються з режимом і правилами роботи.

«Режим, який був такий, такий і є – згода на те, що дитина буде відвідувати укриття. У нас були об’їзди, ми дивилися укриття, і вони відповідають нормам. Там є вода, вбиральні, ліхтарики тощо», – додає вона.

Нагадаємо, що в області ще від 23 березня дитячі садки відновили роботу. Освітній процес у садках можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно. Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки ЛОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!