Деякі пільговики Львівщини й надалі їздитимуть безкоштовно у обласних маршрутках. Перелік категорій

10867 1
Обласна влада має компенсувати видатки перевізників на пільговий проїзд до 1 березня
ілюстративне фото: То є Львів

ілюстративне фото: То є Львів

Із 1 січня деякі пільговики зможуть й надалі їздити у обласних маршрутках Львівщини безкоштовно. Про це повідомили у асоціації перевізників Львівщини.

У непікові години безкоштовно зможуть їздити деякі категорії пільговиків. Йдеться про час з 11:00 по 16:00 та після 20:00. Як пояснив голова правління «АТП-14630» Ігор Самардак, у час-пік право безкоштовного проїзду матимуть лише ті пільговики, які визначені Законом України. 

Також, за словами голови асоціації перевізників Львівщини Івана Велійки, обласна влада має компенсувати видатки перевізників на пільговий проїзд до 1 березня наступного року для п’яти категорій громадян. Тож безкоштовно на міжміських, приміських та міських маршрутах Львівської області можуть їздити п’ять пільгових категорій: учасники бойових дій, бійці-добровольці АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих, а також особи з інвалідністю 1-ої групи по зору та супроводжуючі особи. Натомість у районах Львівщини пільговий проїзд має оплатити районна влада.

Читайте також: Через конфлікт перевізників на приміському маршруті комунальне АТП-1 щодня втрачає 20 тис. грн

Нагадаємо, що 10 грудня перевізники, що обслуговують обласні маршрути на Львівщині, звернулися до ЛОДА з вимогою компенсувати перевезення пільговиків, або ж вони пообіцяли скасувати їм безкоштовний проїзд уже з січня. За словами перевізників, через збитки від пільговиків вони не можуть ремонтувати старі чи купувати нові автобуси.

Додамо, щороку ЛОДА та перевізники укладають меморандум, у якому зазначають перелік пільговиих категорій, які можуть їздити в обласних маршрутках безкоштовно. 



Читайте також:
27 Грудня, 2019 15:26
666 ... нинішні пенсіонери не мають ні авто , ні можливості купити бензин за наявності авто , ні навіть можливості сплатити за той "проїзд" отим возилам ... от зароб.лять оті возили собі на авто ... а от чи вистачить їм тої пенсії(якщо доживуть) , щоби бензин купити чи за проїзд возилам заплатити ? ... бо возили їх теж не повезуть ... возили вони ж такі возили ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!