Кабмін анонсував посилення безпеки в громадських місцях

965 0
Планують встановити рамки та сканери.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Кабінет міністрів ініціює встановлення додаткових засобів перевірки в громадських місцях. Планують встановити рамки та сканери.

Джерело: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, пропонується встановити рамки та сканери.

«Ми будемо встановлювати додаткові засоби перевірки в громадських місцях: рамки та сканери. В умовах боротьби зі справжнім терористом – це так само невід’ємний захід. Врегулюємо обіг зброї в Україні. Реалізуємо право людей на самозахист і водночас сформуємо необхідні запобіжники», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, як зазначив Денис Шмигаль, планується створення розгалуженої мережі сучасних облаштованих укриттів у межах пішохідної доступності.

Читайте також: Буданов прогнозує, що удари по території росії будуть дедалі глибшими 

«Ми ведемо війну з цинічним і підступним ворогом. Для нього жертви серед мирного населення такі ж бажані, як і серед військових. Тому ми потребуємо безпеки всюди. У 2023 році будемо активно створювати інфраструктуру безпеки», – наголосив прем'єр-міністр.

За його словами, Кабмін вже ухвалив рішення про вдосконалення проектування будівель.

«Визначаємо перелік об’єктів, під час будівництва яких обов’язково мають бути передбачені укриття й інші елементи захисту. Це заклади освіти, лікарні, житлові та громадські будівлі, об’єкти критичної інфраструктури», – пояснив він.

 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!